Társoldalunk:

Egy olimpiai bajnok szervezi a vizes vébé Masters-versenyét

2015.11.23. 11:14

Megtisztelő feladatnak, sportvezetői pályafutása egyik legfontosabb mozzanatának tekinti a 2017-es FINA világbajnokság Masters-eseménysorozatának megszervezését Vári Attila, a 2000-es és a 2004- es olimpiai játékok aranyérmese.

Tízezernél is többre tehető azoknak az úszóknak és vízilabdázóknak a száma, akik különféle korcsoportokban ellepik majd a Dagálynál felépülő uszodát, a margitszigeti létesítményeket, és persze Balatonfüredet, ahol a nyílt vízi versenyek zajlanak, mondta Vári Attila, akit a 2017-es magyarországi vizes vébé Masters-versenyének megszervezésével bíztak meg.

"Lesznek közöttük, akik olimpiai és világbajnoki szereplőként nemrégiben még érmeket szereztek, és profiból éppen hogy csak visszaváltoztak amatőrré. Ugyanakkor élnek majd a bizonyítás lehetőségével az úszás és a vízilabdázás igazi veteránjai is, az 50, 60, sőt, még a 70 éven felüliek, akik legszebb álmaikat idős korukban megvalósítva lehetnek világbajnoki érmesek" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Vári Attila kétszer nyert olimpiátForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt vezérigazgatója szerint a feladat óriási, hiszen az önmaguk költségén érkező versenyzőknek és kísérőiknek nem csupán a versenyzés és az edzés, illetve a jegyvásárlás lehetőségét kell biztosítani, hanem megfelelő számú és minőségű szállást, ellátást, és az igényeiknek megfelelő kulturális programot is. 

"Az évtized egyik legnagyobb sporteseményének hibátlan lebonyolításával kell bizonyítanunk és ebben segítségünkre lesznek azok a nagy tapasztalattal rendelkező hazai sportszervezetek is, amelyek jártasak a sokezres események lebonyolításában. Ha a nagy társaság tagjai elégedetten búcsúznak el tőlünk, annak közvetve-közvetlenül az olimpiai pályázatunkra is hatása lehet" - hangsúlyozta Vári Attila.