Társoldalunk:

Két veszprémi a BL-forduló álomcsapatában

2015.11.30. 09:51

Két veszprémi kézilabdázó is bekerült a hét álomcsapatába, ami nem is csoda, hiszen Mikler Rolandnak és Momir Ilicnek is klasszisteljesítményt kellett nyújtania, hogy a Veszprém legyőzze a francia PSG-t. 

A kézilabda Bajnokok Ligája 9. fordulójában a veszprémi volt a hét meccse, a sorozat két legjobb formában levő csapatának meccse azonban nem alakult olyan izgalmasan, mint arra előzetesen számítani lehetett. A Veszprém a vártnál jóval nagyon különbséggel iskolázta le a francia sztárcsapatot.

A nyolcgólos győzelmet elsősorban kiváló védekezésének köszönhette a magyar bajnok, a remekül záró veszprémi fal mögött pedig Mikler Roland parádézott: a magyar válogatott kapus majdnem 40 százalékos védési hatékonysággal segítette csapatát, és egy védése a forduló öt legszebb védése közé is bekerült.

Momir IlicForrás: MTI/Kovács Anikó

Az álomcsapat (teljes videó itt) másik veszprémi tagja a 10 gólig jutó, gyakorlatilag tökéletes meccset produkáló Momir Ilic lett. Az elmúlt két szezon gólkirálya jelenleg 58 góllal a 6. helyen áll a góllövőlistán - előtte pont Császár Gábor (Schaffhausen) és Dean Bombac (MOL-Pick Szeged) áll.

Még egy veszprémi megmozdulás bekerült a legszebbek közé, Chema indulócselét mi is megírtuk még vasárnap. 

Győzelmével a Veszprém öt fordulóval a csoportkör vége előtt vezeti az A csoportot.