Kikapott Görögországban a vízilabda-válogatott

Hosnyánszky Norbert, vízilabda
Eger, 2015. január 28. Az egri Hosnyánszky Norbert örül a góljának a férfi Bajnokok Ligája ZF-Eger - Olympiakosz vízilabda-mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. január 28-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A grúzok és a románok felett aratott győzelem után harmadik mérkőzésén kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga európai selejtezőcsoportjában: a kedd esti összecsapáson Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata négy góllal maradt alul a görögökkel szemben Patraszban.

Eredmény, Világliga-selejtező, 3. forduló, A csoport:
Görögország - Magyarország 12-8 (2-0, 5-3, 3-4, 2-1)
a magyar góldobók: Vámos 2, Hosnyánszky, Bátori, Erdélyi, Manhercz K., Salamon, Mezei

A görögök végig a kezükben tartották a mérkőzés irányítását, már 3-0-ra is vezettek, a félidőben pedig 7-3-ra húztak el.

Az egyetlen olimpiai bajnokkal, Hosnyánszky Norberttel és hét világbajnokkal felálló Benedek-csapat többször is felzárkózott három gólra, ám ennél szorosabbá tenni nem tudta a meccset a legutóbbi vb-n bronzérmes ellen.

Hosnyánszky Norbert egy gólt szerzett Forrás: MTIKovács Anikó

A befejező negyednek 10-7-es hazai vezetésnél vágtak neki a csapatok, ám további felzárkózás helyett görög gólok következtek, a vendéglátók 12-7-re alakították az állást, végül pedig 12-8-ra nyertek, s három győzelemmel vezetik a csoportot.

A csoport másik mérkőzésén:
Grúzia - Románia 11-13

A csoport állása három kör után:
1. Görögország 9 pont
2. Magyarország 6
3. Románia 3
4. Grúzia 0

A következő játéknap február 16-a, a jövő évi első Világliga-fordulóban a magyar csapat a grúzok vendége lesz.