Érdemes lesz megszórni a riválisokat

2015.12.09. 18:09

Január 3. és 5. között, egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság nyitánya előtt rendezik meg a 10. Volvo-kupáért kiírt nemzetközi férfi vízilabdatornát, amelynek idén Győr ad otthont.

Kemény Dénes, a hazai sportági szövetség elnöke emlékeztetett rá, annak idején azért találták ki ezt a tornát, hogy a teljes magyar vízilabdát segítse, többek között azzal, hogy évente más-más vidéki színhelyen rendezik meg. A múlt esztendő volt a kivétel, amikor is a fővárosban, a Szőnyi úti vasutas uszodában játszottak a csapatok, az idén viszont megint vidék, nevezetesen Győr városa következik.

Hozzátette, hogy a Volvo-kupa az elmúlt évtizedben beépült a válogatott programjába, az elnök szavai szerint a felkészülés kontrolja lett.

Az Eb-főpróbának is tekinthető jubileumi rendezvényen a magyar válogatott mellett az olasz, a spanyol és a szlovák nemzeti együttes vesz részt.

A 2014-es Eb-n ezüstérmes lett a magyar válogatottForrás: AFP/Kőhalmi Péter

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, hogy az olasz és a spanyol csapat is rivális lesz a magyar válogatottnak a riói olimpiai kvóta megszerzéséért folyó küzdelemben. Az a célja, hogy a Volvo Kupán már az a csapat játsszon, amely az Európa-bajnokságon is szerepel. 

A névadó szponzor képviseletében Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy változatlanul támogatják a honi vízilabda-utánpótlást is, ennek megfelelően az idei tornán is lesz gólpénz. Ez azt jelenti, hogy - a gyerekpólót segítendő - minden magyar gól után százezer forintot kap a magyar szövetség az autós cégtől.

A 10. Volvo-kupa programja:
január 3., vasárnap:
Szlovákia - Spanyolország 17.00 
Magyarország - Olaszország 19.00

január 4., hétfő:
Spanyolország - Olaszország 17.00
Magyarország - Szlovákia 19.00

január 5., kedd:
Szlovákia - Olaszország 18.00
Magyarország - Spanyolország 20.00