Benedek három világbajnokot is kihagyott a csapatból

vízilabda Európa-bajnokság
Budapest, 2014. július 9. Benedek Tibor szövetségi kapitány beszél játékosaihoz a július 14-én kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kihirdette bő keretét Benedek Tibor, a januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Benedek 19 játékosnak küldött meghívót.

A névsorból hiányzik többek között Szivós Márton, Madaras Norbert, Decker Attila és Angyal Dániel,

ők mindannyian ott voltak a kazanyi világbajnokságon.

A válogatott ezen a héten kezdi a felkészülést, majd a szövetségi kapitány a hétvégi, kassai torna után 16 fősre szűkíti a keretet. A januári győri Volvo Kupán már az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó 13 vízilabdázó képviseli a magyar színeket.

Benedek Tibor csapatának az Eb-n kell kiharcolni az olimpiai részvételt Forrás: MTI/Kovács Tamás


Az edző elmondta, hogy Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs biztosan nem utazik a csapattal Kassára.

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok:
Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)

Erőltetett menet jön

A péntektől vasárnapig tartó kassai felkészülési tornán Franciaország, Románia, valamint a házigazda Szlovákia lesz a magyarok ellenfele. Benedek Tibor együttese december 28. és 30. között Zágrábban edzőtáborozik, a január 3-5. közötti Volvo Kupán pedig a spanyol, az olasz és a szlovák válogatottat látja vendégül. A belgrádi kontinenstornán Görögország, Oroszország és Törökország társaságában a D csoportban szerepelnek a magyarok.