Varga Dénes hat gólt szerzett a Galata ellen

Kazany, 2015. július 29.
Varga Dénes (b) és a dél-afrikai Dean Whyte a Dél-afrikai Köztársaság - Magyarország férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 29-én. A címvédő magyar válogatott 17-4-es győzött és csoportelső
Kazany, 2015. július 29. Varga Dénes (b) és a dél-afrikai Dean Whyte a Dél-afrikai Köztársaság - Magyarország férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 29-én. A címvédő magyar válogatott 17-4-es győzött és csoportelsőként bejutott a negyeddöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Szolnok hét góllal győzött Isztambulban a Galatasaray vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, B csoport:
Galatasaray (török) - Szolnoki Dózsa-Közgép 7-14 (3-5, 3-3, 1-2, 0-4)
a szolnoki góldobók:
Varga Dénes 6, Aleksic 3, Varga Dániel 2, Vámos, Mitrovic, Madaras 1-1

A 2015-ös idény utolsó BL-játéknapján az eddig nyeretlen, de mindenkire veszélyes török együttes otthonában jól kezdett a magyar bajnok. Az olimpiai és világbajnok Varga fivérek által vezérelt együttes a vezetést megszerezve a folytatásban hatékonyan őrizte előnyét, amely az első szünetre kétgólosra nőtt (3-5).

A főleg szerb légiósokkal megerősített hazai csapat szívósan küzdött, és rendre fel is zárkózott. A nagyszünet előtt az ekkor már harmadszor eredményes Varga Dániel jobb felső sarkos bombájával először lett háromgólos a különbség, de még volt idejük válaszra a vendéglátóknak (6-8).

A harmadik nyolc percben az ifjabbik Varga negyedszer is eredményes volt (6-9), majd 7-9-et követően ugyanő

a meccs legparádésabb találatával alakította 7-10-re az állást.

A befejező negyedre aztán már elfogyott az erő a Galatasaraynál, amelyre - elsősorban a hatgólos Varga Dénes jóvoltából - 14-7-es vereséget mért a magyar együttes.

Döntetlent játszott Montenegróban az Eger

Az Eger 11-11-es döntetlent játszott a montenegrói Jadran Herceg Novi otthonában. A friss Magyar Kupa-győztes egriek legeredményesebb játékosa a háromgólos Hosnyánszky Norbert volt. A montenegrói kupacímvédő hazaiaknál Nikola Janovic négyszer talált be.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport:
Jadran Herceg Novi (montenegrói) - ZF-Eger 11-11 (3-3, 5-3, 2-3, 1-2)

Az állás:
1. Barceloneta (spanyol) 7 pont (36-30), 2. Primorje Rijeka (horvát) 7 (32-32), 3. Olimpiakosz (görög) 6, 4. Eger 5, 5. Spandau (német) 3, 6. Jadran Herceg Novi 2.

Belgrádban vesztett az OSC

Az OSC egygólos vereséget szenvedett a szerb Partizan otthonában a férfi Bajnokok Ligája B csoportjában. A magyar csapat továbbra is nyeretlen a nemzetközi kupában.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, B csoport:
Partizan Beograd (szerb) - A-Híd OSC Újbuda 5-4 (1-1, 2-0, 1-0, 1-3)
az OSC gólszerzői: Decker Á. 2, Gór-Nagy, Brguljan

Az állás: 1. Pro Recco (olasz) 12 pont, 2. Jug Dubrovnik (horvát) és Szolnok 9-9, 4. Partizan 6, 5. OSC és Galatasaray 0-0

A csoportküzdelmek után mindkét hatosból az első három helyezett jut tovább, de az Eger házigazdaként biztos résztvevője a jövő évi, budapesti hatos döntőnek.

A Szeged elődöntős az Eurokupában

Idegenbeli veresége ellenére bejutott a férfi Eurokupa elődöntőjébe a Szeged, amely Hannoverben öt góllal maradt alul a visszavágón.

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:
Hannover (német) - Szeged-Diapolo 13-8 (2-4, 5-1, 4-3, 2-0)
továbbjutott: a Szeged, 17-16-os összesítéssel

A Tisza-parti együttes a második számú európai pólósorozatban gyakorlatilag már az első, november 11-i mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, amikor az újszegedi sportuszodában 9-3-ra verte német riválisát.

A visszavágót is pompásan kezdte a csongrádi alakulat, amely a nyitónegyedben kétgólos előnyhöz jutott (2-4). A folytatásban azonban fordult a kocka: a Hannover előbb kiegyenlített, majd a nagyszünetre kétgólos vezetésre tett szert. A különbség később tovább nőtt, ám végül a hazai hatgólos előnyéből egyet meg tudott őrizni a Szeged, így a legjobb négy közé jutott az Eurokupában.