Kanadában nyertek rangadót a Királyok

Jonathan Quick, NHL, jégkorong
US goalkeeper Jonathan Quick (32) skates during the Men's Ice Hockey Semifinals USA vs Canada at the Bolshoy Ice Dome during the Sochi Winter Olympics on February 21, 2014. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Kings elsősorban kapusának, Jonathan Quicknek köszönhetően 3-0-ra nyert a Montreal Canadiens otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A kétszeres Stanley Kupa-győztes (2012, 2014) amerikai hálóőr 45 lövést védett ki, miközben a gólokról a kanadai Drew Doughty, a szlovén Anze Kopitar és a szlovák Marian Gaborik gondoskodott.

A buffalói Chad Johnson (44 védés), a philadelphiai Steve Mason (36) és a chicagói Corey Crawford (33) ugyancsak kapott gól nélkül zárta az estét.

Jonathan Quick Forrás: AFP

Megszakítás nélkül hetedik összecsapását nyerte meg a Calgary Flames, amely ezúttal a listavezető Dallas Stars csarnokában diadalmaskodott.

A San Jose Sharks úgy nyert hosszabbítás után 5-4-re Torontóban, hogy már 2-0-ra vezetett, ám a hazaiak fordítottak, és 4-2-re húztak el. A meccs utolsó három találata aztán a vendégeké volt.

A sereghajtó Columbus Blues Jackets 7-5-re győzött az Arizona Coyotes vendégeként, az amerikai Cam Atkinson és Brandon Saad, valamint a svéd Alexander Wennberg egyaránt egy góllal és két gólpasszal vette ki részét a sikerből.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3-0
New Jersey Devils - Florida Panthers 1-5
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 2-0
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 0-3
Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 4-5, hosszabbítás után
Minnesota Wild - New York Rangers 5-2
St.Louis Blues - Nashville Predators 2-1
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4-0
Dallas Stars - Calgary Flames 1-3
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets 5-7
Colorado Avalanche - New York Islanders 2-1