Eldőlt: nem lesz ott a női kéziválogatott az olimpián

Herning, 2015. december 14. Szucsánszki Zita (k) és a lengyel Karolina Kudlacz (b) a 22. női kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen a dániai Jyske Bank Boxen Arénában, Herningben 2015. december 14-én. Lengyelország - Magyarország 24-23. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A női kézilabda-világbajnokság 5-8. helyért kiírt helyosztóinak első körében kiderült, hogy a magyar válogatott nem lehet ott a riói olimpiai selejtezőben. Rosszul alakultak az eredmények, a norvégokban már hiába bíznánk.

Meg sem kellett várnunk, hogy Norvégia megnyeri-e a világbajnokságot, sőt még az elődöntők előtt kiderült, hogy

a magyar női kézilabda-válogatott minden reményét elveszítette, hogy részt vegyen a riói olimpián.

Ahhoz, hogy a magyar csapat részt vehessen az olimpiai selejtezőn, a norvégok vb-győzelme mellett az is kellett volna, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon előttünk végzett csapatok az 1-7. helyeken végezzenek, de a mai helyosztók után erre már nincs remény.

A magyar csapat olimpiai selejtezőjéhez az kellett volna, hogy Montenegró és Franciaország is az első hétben végezzen (hogy miért, azt itt olvashatja), de mivel előbbi Dániától (20-28), utóbbi Oroszországtól (31-25) szenvedett vereséget, egyikük a nyolcadik helyen fog végezni, és ezzel elviszi az európai kontinensnek járó utolsó helyet, amiben az Eb-6. magyar csapat reménykedett.

Szucsánszki Zitáék a lengyelek ellen bukták el az igazi esélyt

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar válogatott a nyolcaddöntőben kikapott Lengyelországtól, így nem jutott a legjobb nyolc közé, és ezzel zsinórban a második olimpiájáról fog hiányozni. A férfi válogatottnak is igen kis esélye maradt a kijutásra, így könnyen előfordulhat, hogy egyik csapatunk sem lesz ott. Ilyen utoljára az 1984-es Los Angeles-i játékokon fordult elő, amit Magyarország a térség több más országához hasonlóan bojkottált.