Társoldalunk:

Nagy László a Barcelonából akart visszavonulni

2015.12.30. 16:09

Nagy László tizenkét szezon húzott le a Barcelonában, és az Elespanol.com-nak adott interjújában elismerte: az volt a terve, hogy a katalán kézilabdacsapatból vonul vissza. Beszélt a Veszprém BL-esélyeiről és Budapest olimpiarendezési terveiről is.

"Soha nem titkoltam, hogy Barcelona-mezben szerettem volna visszavonulni a kézilabdától, de ez nem történhetett meg. Volt több ajánlatom is, a hazámból is kerestek, és 12 barcelonai év után úgy döntöttem, hogy Magyarországra igazolok. A környezet ismerős volt, és itt is a legmagasabb szinten kézilabdázhatok" - nyilatkozta az Elespanol.com-nak a Veszprém 34 éves, világklasszis jobbátlövője.

A Kiel ellen is remekelt a BL-benForrás: MTI/EPA/DPA/Axel Heimken

Nagy arról is beszélt, mennyire csalódott, hogy Antonio Carlos Ortega edzőt szeptemberben menesztették a csapattól. "Nagyon kellemetlen dolog ez. Egy olyan edzőt mozdítottak el a helyéről, aki az előző három évben karakteressé tette és minőséget hozott a csapathoz. Profik vagyunk, így el kell fogadnunk a vezetőség döntését, és mindent meg kell tennünk a csapatért, a győzelemért. De megismétlem, szégyennek tartom, ami történt."

Úgy érzi, a Veszprém jövőre megnyerheti a BL-t. "A sorozat színvonala roppant magas, és nagyon sok csapat arról álmodik, hogy megkaparintja a trófeát. Ha mentálisan és fizikálisan is a topon leszünk a Final Fourban, akkor megnyerhetjük. Nagyon nehéz feladat, de nem lehetetlen. De ugyanerre esélyes a Barcelona is, bármilyen játékosai is vannak, mindig esélyes a végső győzelemre."

Nagy László felnevetett, amikor arról faggatták, mi hiányzik neki Spanyolországból. "Minden hiányzik. A korábbi csapattársaim, a barátaim, a város, a szép idő, az ételek - mindenből egy pici hiányzik. Ma is van, hogy pár napot Barcelonában töltök, és ekkor teljesen ki tudom pihenni magam, kitisztul teljesen a fejem."

Forrás: EHF

A sportolót arról is kérdezték, hogyan látja Budapest 2024-es olimpiarendezési esélyeit. "Magyarként nagyon szeretném, ha Budapest rendezné az olimpiát, de tudjuk, hogy nagyobb gazdasági erővel rendelkező városok is pályáznak. Az itteni emberek rajonganak a sportért és a sportolókért, és sok szurkoló a megtakarított pénzét is elköltené azért, hogy lássa a magyar sportolókat, csapatokat a világ bármely pontján."

Nagy ezzel együtt nem biztos abban, hogy minden igaz abból, amit elvárnánk egy ilyen nagy eseménytől. "Akikkel beszéltem, azt mondták, ez a projekt gazdaságilag életképes lenne és minden rendben működne, de meglehet, amit mondanak, az más, mint a valóság. Persze, szeretném, ha igazuk lenne, és Magyarország megkapná az olimpiarendezési jogot."

Iváncsik Gergő hosszabbított

Egy évvel, 2017 júniusáig meghosszabbította szerződését Iváncsik Gergő, az MVM Veszprém kézilabdázója. A 34 éves, válogatott balszélső kontraktusa jövő nyáron járt volna le a klub honlapjának szerdai beszámolója szerint, ezt toldották meg 2017. június 30-ig. Iváncsik rekorder a veszprémi együttesben, ugyanis összesen 640 találkozón lépett pályára, így a következő másfél évben jó esélye van arra, hogy átlépje a 700 mérkőzéses határt. Az eddigi 640 összecsapása során Iváncsik 2063 gólt szerzett, ezzel a klub történetének negyedik legeredményesebb játékosa. (MTI)