Benedek Tibor elárulta újévi fogadalmát

2016.01.02. 17:54

A január 10-én rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság előtt egy héttel magyarországi nemzetközi tornán tart főpróbát a magyar férfi és női válogatott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége Győrben teszteli vasárnaptól keddig, hol tart a felkészülésben. A 10. Volvo-kupán a szlovák gárda mellett két Eb-résztvevő, az olasz és a spanyol válogatott is ott lesz.

Az újévi fogadalmam az, hogy nyugodt leszek" - nyilatkozta szombaton Benedek Tibor az M4 Sportnak azzal összefüggésben, hogy a magyar csapat még nincs ott a riói olimpián, de eltökélt célja, hogy már a belgrádi Európa-bajnokságon megszerezze az ötkarikás kvótát.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Volvo-kupáról a kapitány azt mondta, hogy a torna tökéletes lehetőséget kínál a fejlődésre. Hozzátette, az eredmény másodlagos, de ez nem azt jelenti, hogy a csapat nem szeretné minden mérkőzését megnyerni. 

A magyar válogatottra szombaton még közös edzés várt a spanyolokkal, hogy aztán vasárnap este - 19 órától - a világbajnoki negyedik olaszok ellen megkezdje szereplését a Volvo-kupán, amelyről a hazaiak minden mérkőzését közvetíti az M4 Sport.

A 10. Volvo-kupa programja: 
január 3., vasárnap: 
Szlovákia-Spanyolország 17.00 
Magyarország-Olaszország 19.00 
január 4., hétfő: 
Szlovákia-Olaszország 17.00 
Magyarország-Spanyolország 19.00
január 5., kedd: 
Spanyolország-Olaszország 18.00 
Magyarország-Szlovákia 20.00

A belgrádi Eb-n szintén érdekelt magyar női válogatott ugyancsak vasárnaptól keddig tartja a főpróbát Miskolcon, az 1. Univer-kupán, amelynek a magyar ligaválogatott mellett szereplője a kontinensviadalon szintúgy induló görög és olasz válogatott is. A szövetségi elnök, Kemény Dénes nevét viselő uszodában Bíró Attila szövetségi kapitány együttese előbb a másik magyar együttessel játszik, majd az Eb-csoporttárs görögökkel vívandó hétfői csatát követően a keddi zárónapon az olaszok ellen száll vízbe. 

Az 1. Univer-kupa programja:
január 3., vasárnap:
Magyarország-Magyar ligaválogatott 15.15
Olaszország-Görögország 16.45
január 4., hétfő:
Magyarország-Görögország 15.15
Magyar ligaválogatott-Olaszország 16.45
január 5., kedd:
Magyarország-Olaszország 16.15
Magyar ligaválogatott-Görögország 17.45