Kiszenvedte a győzelmet a pólóválogatott

2016.01.05. 21:59

A magyar férfi vízilabda-válogatott négy góllal legyőzte Szlovákiát, így harmadik helyen zárt a Volvo Kupáért kiírt győri nemzetközi tornán.

Eredmény, Volvo-kupa, 3. forduló:
Magyarország - Szlovákia 13-9 (5-3, 2-1, 3-3, 3-2)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Hárai 4-4, Gór-Nagy, Vámos, Bátori, Manhercz, Kis 1-1

A vasárnap rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító viadal zárónapján Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége feledtetni igyekezett az első két fordulóban elszenvedett vereségeket. Ennek megfelelően Gór-Nagy akciógóljával és Hosnyánszky büntetőből szerzett góljával 2-0-s előnyhöz jutott, ezt követően három szlovák gólra Vámos, Hosnyánszky és Hárai válaszolt, így az első negyed végén két góllal vezetett a magyar együttes (5-3).

A folytatásban Bátori és Manhercz villanásai mellett egy szlovák találat született, így 7-4-es hazai előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elégedettForrás: MTI/Krizsán Csaba

A harmadik negyedben Hosnyánszky és Hárai folytatta a góltermelést (9-4). Ezt követően feljebb zárkóztak a vendégek, három szlovák találatra csak Hosnyánszky felelt távoli löketével (10-7).

A záró felvonásban Hárai előbb egy szemfüles közeli góllal, majd egy szépen kijátszott emberelőnyös szituációt követően növelte a magyar előnyt (12-7). Kis találata után két gólt is szerzett a szlovák együttes, de négy gólnál közelebb már nem tudott zárkózni. 

"Elégedett vagyok. Három hete kezdtünk el edzeni, van öt új játékosunk, kell egy kis idő, hogy ebből csapat legyen, de azt látom, hogy egyre inkább javulunk" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

"A játékosok fizikai állapotával három hét alatt nem igazán tudtunk foglalkozni, a taktikával viszont igen. Azt gondolom, hogy tudnak mindent, most pihenniük kell" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

A torna másik keddi mérkőzésén:
Olaszország - Spanyolország 14-4 (4-1, 5-1, 3-1, 2-1)

A torna végeredménye:
1. Olaszország 9 pont
2. Spanyolország 6
3. Magyarország 3
4. Szlovákia 0 pont.