Még mindig a támadásokkal van a baj

Nagy Kornél, kézilabda
Kecskemét, 2016. január 10. Nagy Kornél (k) a labdával, mellette Bánhidi Bence (j) a Magyarország - Szerbia férfi kézilabda felkészülési mérkőzésén a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2016. január 10-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A szombati, zentai kétgólos vereség után Kecskeméten 25-25-ös döntetlent játszott Szerbiával az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott. Nagy László szerint még van néhány nap, hogy támadásban javuljon a csapat.

Eredmény, férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Szerbia 25-25 (11-13)
Kecskemét
v.: Krstic, Ljubic (szlovénok)
Magyarország: Székely, Mikler, Bartucz (kapusok) - Ancsin 3, Bánhidi 1, Bodó 4, Borsos, Császár, Faluvégi 3, Gazdag 2/1, Hornyák, Iváncsik G. 3, Jamali 3, Nagy K. 1, Nagy L. 1, Pásztor Á. 1/1, Schuch 1, Zubai 2
Szerbia: Djukanovic, Marjanac (kapusok) - Abutovic, Beljanski 1, Boskovic 1, Djukic 4, Elezovic 2, Marjanovic, Marsenic 3, Nenadic 4/2, Nikcevic 3, Orbovic 1, Pusica, Rnic 2, Sesum 3, Stankovic, Zelenovic 1
hetesek: 5/2, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 18 perc

Egy nappal a zentai vereség után Kecskeméten is összemérte erejét a magyar és a szerb férfi kézilabda-válogatott. Az első félidőben Székely helyett ezúttal Bartucz kezdett, és a Csurgó kapusa néhány szép védéssel jelezte is Talant Dujshebajev szövetségi kapitánya, hogy Mikler mellett szívesen bekerülne a szűk Eb-keretbe is.

Nagy Kornél támadásban Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A 15. percben 6-6 volt az állás, az egy napja visszafogottan játszó Dzsamali három átlövésének mindegyike bombagól lett, de később Faluvégi is betalált kétszer, és ezúttal jobban mozgatta társait. A félidő mégis 13-11-es vendégelőnnyel zárult.

A szünet után Marjanac állt a kapuba, de öt és fél percet kapott mindössze, máris jött vissza Djukanovic. Ugyan sikerült egyenlíteni, de 15-15 után egy hosszasan engedett passzív játék, majd egy Djukic-kontra végén ismét a szerbeknél volt a kétgólos előny (15-17).

Gazdag és Iváncsik is büntetőt hibázott, így nehéz volt közelebb lopakodni az ellenfélhez, amelynél Marsenic 3, Nenadic és Nikcevic is három-három gólnál járt. Az utolsó bő tíz percben 18-20-ról vágtak neki a csapatok,

Dujshebajev időt kért, az 52. percben pedig egy szép akció végén Bodó egyenlített (20-20), Iváncsik gólja után 22-21-nél pedig már nálunk volt az előny.

Az utolsó öt percben a szerbek rohantak az eredmény után, Bodó kétszer is vezetést szerzett, majd 25-25-nél, hat másodperccel a mérkőzés vége előtt Bánhidi harcolt ki hetest. A büntetőt Pásztor Ákos vállalta magára, de Djukanovic ezt is hárította, döntetlenre mentve a mérkőzést.

"A 25 kapott góllal elégedettek lehetünk, de a támadásunkon még javítanunk kell. Van hat napunk erre. Sajnos a nyitott védekezéssel még mindig nem tudunk mit kezdeni" - nyilatkozta Nagy László az M4 kamerái előtt.

kimaradt ziccerek és hetesek, ez nem engedhetjük meg magunknak" - tette hozzá a másik jobbátlövő, Ancsin Gábor.