Legyőzte a görögöket a női pólóválogatott

2016.01.12. 17:19

A magyar válogatott három góllal legyőzte kedden a görögöket a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. Ez volt az együttes első sikere, miután a vasárnapi nyitónapon négy góllal kikapott a hollandoktól.

Eredmény, vízilabda-Eb, nők, A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Görögország 9-6 (3-2, 2-1, 2-2, 2-1) - az élő közvetítés
a magyar góldobók: Illés 2, Antal, Keszthelyi, Kisteleki H., Bujka, Szücs, Tóth, Czigány 1-1 

A hollandok elleni váratlan és súlyos vereség után Görögország ellen javított a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon. Sikerült gyorsan vezetést szerezni, a nyitónegyed közepén Antal Dóra, Illés Anna és ötméteresből Keszthelyi Rita volt eredményes (3-2).

A második játékrész remekül indult, egy levágódó labdát Kisteleki Hanna lőtt a kapuba, majd 4-3 után a bátran vállalkozó Illés másodszor is betalált (5-3).

Czigány Dóra egy gólt szerzettForrás: MTI/EPA

Bujka Barbara centergóljával indult a harmadik nyolc perc, a görögök ötméteresből szépítettek (6-4). Közelebb zárkózás helyett azonban magyar találat következett: Szücs Gabriella zúdította a bal felső sarokba a labdát, s alakította 7-4-re az állást. Az előny a negyed végén csökkent, amikor is emberelőnyből az ellenfél bevette az amúgy remekül védő Gangl Edina kapuját (7-5).

A befejező játékrészben aztán dűlőre vitte a dolgot Bíró Attila szövetségi kapitány együttese: előbb egy vízre hulló labdát emelt a kapuba látványosan Tóth Ildikó, majd szűk három perccel a vége előtt Czigány Dóra ívelt messziről nagyszerűen a görög hálóba (9-5). 

Szücs GabriellaForrás: MTI/EPA

A rivális próbálkozott, de csupán egy találatra futotta erejéből, így a hollandok elleni fiaskót feledtetve a magyar válogatott 9-6-ra megnyerte az összecsapást. 

"Túlzottan nem szeretnék megnyugodni a győzelem után, mert jövő hétfőn vár ránk az oroszok elleni, rendkívül fontos mérkőzés. A következő, törökök és portugálok elleni találkozókon a győzelem nem kérdés, az lesz a fontos, hogy a mérkőzések mellett tudjunk edzeni, és megfelelően felkészülni az oroszok ellen" - nyilatkozott Bíró Attila a találkozót követően az M4 Sportnak. 

További eredmények:
Hollandia - Törökország 25-0 (8-0, 6-0, 7-0, 4-0)
Oroszország - Portugália 21-5 (6-0, 5-1, 4-1, 6-3)

Az állás:
1. Oroszország 6 pont (50-5)
2. Hollandia 6 (39-10)
3. Görögország 3 (33-12)
4. Magyarország 3 (19-20)
5. Portugália 0 (8-48)
6. Törökország 0 (0-54)

A magyar női csapat legközelebb csütörtökön, 12.30-tól száll vízbe a törökök ellen. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, e mellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet ötkarikás indulási jogot.