Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 26 gólos győzelmet aratott az Eb-újonc török válogatott felett a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. Ez volt a magyar csapat második sikere, miután a vasárnapi nyitónapon négy góllal kikapott a hollandoktól, majd kedden hárommal nyert a görögökkel szemben.

Vízilabda-Eb, nők, 3. forduló, A csoport:
Magyarország - Törökország 27-1 (7-0, 6-1, 9-0, 5-0) - az élő közvetítés
a magyar góldobók: Kisteleki H., Keszthelyi 6-6, Bujka 4, Csabai 3, Antal, Illés 2-2, Tóth, Garda, Takács, Szücs 1-1

A 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n pedig kilencedik magyar együttes az első helyzetét még kihagyta, utána viszont Antal Dóra duplájával beindult a gólgyártás.

Az első negyed végén már 7-0-ra vezetett a gárda, a második negyed elején pedig meglett a tízgólos különbség. 12-0-nál kisebbfajta sportágtörténeti pillanat következett el: megszületett a női Európa-bajnokságok első török gólja, amire még a nagyszünet előtt Illés Anna válaszolt (13-1).

A harmadik negyed kiemelendő történése az volt, amikor Bujka Barbara révén húszgólosra nőtt a különbség (21-1), a vége pedig 27-1-es magyar siker lett, amiből a legnagyobb részt az egyformán hatszor eredményes Kisteleki Hanna és Keszthelyi Rita vállalta.

Keszthelyi hat gólt vállalt a huszonhétből Forrás: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

A kondiedzéstől jobban tartottak

"Két dolgot mondtam a lányoknak a meccs előtt: egyrészt ne sérüljenek meg, másrészt próbálják a pulzusszámot felvinni, amikor csak lehet. Azokban a szituációkban főleg, amikor le tudunk fordulni, és be is tudjuk ezeket fejezni. Ez végül sikerült. Elégedett vagyok, a konditermi edzésre készülünk, azt hiszem, a lányok attól jobban tartanak, mint ettől a meccstől tartottak. Edzünk tovább, holnap is lesz két edzés, a portugál meccs is hasonló lesz. Megadjuk nekik a tiszteletet, de mi már az oroszok ellen készülünk. Úgy érzem, az orosz csapat jobb, mint a görög, majd meglátjuk. Czigány Dóra egy kis sérüléssel bajlódik, a válla fáj, jobbnak láttam, ha most nem játszik, de két nap múlva már fog” - nyilatkozta a szövetség honlapján Bíró Attila szövetségi kapitány.

további eredmény:
Hollandia - Portugália 28-2 (6-0, 7-2, 9-0, 6-0)

A magyar női csapat legközelebb szombaton, 11 órától játszik a portugálokkal. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, e mellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet ötkarikás indulási jogot.

További eredmények, férfiak, B csoport, 3. forduló:
Horvátország - Málta 22-2 (7-1, 5-1, 5-0, 5-0)