Tizenöt góllal nyert a vízilabda-válogatott

2016.01.15. 11:11

A magyar férfi vízilabda-válogatott 20-5-re legyőzte a török csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának pénteki harmadik fordulójában.

Eredmény, férfiak, D csoport, 3. forduló:
Magyarország - Törökország 20-5 (4-0, 4-1, 5-1, 7-3) – az élő közvetítés
a magyar góldobók: Varga Dénes 6, Hárai, Bátori, Vámos 3-3, Varga Dániel 2, Manhercz, Kis, Erdélyi 1-1 

Az első öt támadásából négy gólt szerzett a magyar válogatott, ezt követően azonban kissé megtorpant. Védekezésben ugyanakkor tökéleteset nyújtott, a törökök három emberelőnyükből egyet sem tudtak gólra váltani.

Hasonlóan folytatódott az összecsapás, ugyanakkor egy kisebb védelmi megingást kihasználva öt perccel a negyed vége előtt a törökök megszerezték az első góljukat. A mérkőzés feléhez érve hétgólos volt a magyarok előnye.

Varga Dénes hat gólt szerzettForrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

A nagyszünet után a Varga-testvérek pillanatai következtek, mindketten két-két gólt szereztek. A törökök ötméteresből lőtték második góljukat. A zárófelvonás első perceiben futószalagon érkeztek a magyar gólok, míg a törököknek kétszer sikerült áttörniük a magyar védelmet. Az utolsó percekben ugyan több lehetősége is volt a magyar együttesnek, hogy nagyobb arányú győzelmet arasson, mint tették azt a görögök (görög-török 21-6), végül azonban itt is a 15 gólos különbség alakult ki.

Bátori Bence jól használta ki az emberelőnyöketForrás: MTI/EPA/Srdjan Suki

"Talán két góllal lehetett volna több, kis dolgok döntöttek csak. Szoros emberfogásban több labdát szerezhetnénk, hiszen ennek éppen ez a célja. Összességében abszolút elégedett vagyok a munkával, a hozzáállással" - nyilatkozott a találkozót követően Benedek Tibor az M4 Sportnak.

A magyar együttes - amely hétfőn 8-8-as döntetlent játszott a görögökkel, majd szerdán 12-6-ra győzte le az oroszokat - így hét ponttal és plusz 21-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört.

Manhercz Krisztián is megszerezte első Eb-góljátForrás: MTI/EPA/Srdjan Suki

Amennyiben a játéknap 20.15 órakor kezdődő zárómérkőzésén a görögök kevesebb, mint hat góllal nyernek (illetve hattal, de nem szereznek többet 11-nél) az oroszok ellen, akkor Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese végez a csoport élén és vasárnap a grúzokkal játszik a nyolc közé kerülésért.