Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda-válogatott csoportelső lett a belgrádi Európa-bajnokságon, miután Görögország nagy meglepetésre kikapott Oroszországtól. Elkerültük a szerbeket. 

A magyar válogatott az első játéknapon döntetlent játszott Görögországgal, így a csoport első helye azon múlik, a másik két csapat ellen hogy szerepel a két csapat. A törököket egyaránt 15 góllal vertük meg mi is és a görögök is, így az Oroszország elleni mérkőzés lett a mérleg nyelve a csoportelsőség kérdésében.

A mieink - borzasztó kezdés után - 12-6-ra verték az oroszokat, a görögök viszont egy rövid szakaszt leszámítva végig úgy játszottak, ahogy mi az első negyedben, és nagy meglepetésre 9-8-ra kikaptak az orosz válogatottól.

Varga Dénesék 12-6-ra verték az oroszokat Forrás: MTI/EPA/Srdjan Suki

A magyar válogatott megnyerte a D csoportot, így a C csoport negyedikjével, Grúziával találkozik a nyolcaddöntőben, míg a görögök Romániával, az oroszok Németországgal játszanak. A mieinkre a grúzok után valószínűleg Horvátország vár.

Eredmények (az Eb honlapja alapján), férfiak, 3. forduló, D csoport:
Oroszország - Görögország 9-8 (2-2, 2-2, 2-4, 3-0)
Magyarország - Törökország 20-5 (4-0, 4-1, 5-1, 7-3)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Görögország 4, 4. Törökország 0

A csoportokból mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol majd keresztbejátszás következik a legjobb nyolc közé kerülésért. Az Eb furcsa lebonyolításáról itt írtunk bővebben.