Leiskolázta a Fradi a Larvikot a BL-ben

2016.01.16. 17:48

A Ferencváros nagyszerű játékkal legyőzte a világbajnokokkal felálló norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában a budapesti Syma csarnokban, ezzel komoly lépést tett előre, hogy az első vagy a második helyen jusson tovább a negyeddöntőbe.

Eredmény, női BL, középdöntő, 2. forduló, 1. csoport: 
FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik (norvég) 30-27 (19-14)

Kemény védekezéssel nyitott mindkét együttes, az első gólra négy percet kellett várni. A Syma csarnokban - azaz ideiglenes otthonában - a Ferencváros előbb nyugodott meg, a 14. percben, 9-5-nél kénytelen volt időt kérni a Larvik. 

Ettől feljavult a vendégek teljesítménye, sorozatban háromszor betaláltak Szikorának, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek kellett rendezni a sorokat. Ez sikerült, Szucsánszki góljaival lendületet adott, a szünetig pedig tovább tartott a szinte hibátlan hazai játék. 

Szucsánszki Zita remekül kézilabdázottForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 27. percben a játékvezetők megállították a mérkőzést, mert egyiküket inzultus érte. A hangosbemondó rendre intette a nézőket, és jelezte: akár a találkozó lefújásával is járhat hasonló eset.

A második félidő elején Szikora ismét parádézott a kapuban, valósággal megbénította az ellenfelet, és a 36. percben már 22-14 volt az állás. Később büntetőt is hárított, ekkor - ünneplés közben - kisebb ujjsérülést szenvedett.

A folytatásban ugyan keményebben játszottak a skandinávok, ám a remek védekezésnek köszönhetően nem tudtak felzárkózni, a megnyugtató különbség végig fennmaradt, és a hajrában ismét sziporkázott a magyar bajnok.

A BL február elején folytatódik, a jelenleg csoportmásodik FTC 5-én Romániában, a Nagybánya (Baia Mare) otthonában lép pályára.

A nap másik mérkőzésén:
Thüringer HC (német) - Baia Mare (román) 23-25 (12-10)

A Fleury Loiret (francia)-Rosztov Don (orosz) mérkőzést vasárnap játsszák.

Az állás: 1. Rosztov Don 10 pont/5 mérkőzés, 2. FTC 9/6, 3. Larvik 6/6, 4. Baia Mare 4/6 (153-158), 5. Fleury Loiret 4/5 (133-143), 6. Thüringer HC 1/6.

Ajánlataink