Vágólapra másolva!
Negyedik csoportmérkőzésén harmadik győzelmét aratta a magyar válogatott a belgrádi vízilabda-Európa-bajnokság női tornáján, amelynek A csoportjában szombaton 25-0-ra verte a portugálokat.

Eredmény:
nők, 4. forduló, A csoport:
Magyarország-Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0) - élő
a magyar gólszerzők:Takács, Szűcs (3), Kisteleki (4), Keszthelyi (3), Antal, Bujka (4), Tóth (2), Czigány (3), Garda, Illés (2)

A nyolcról tizenkét csapatosra duzzasztott mezőny leggyengébbjei közé tartozó portugálokkal vívott csoportmeccs egyetlen kérdése az volt, hány góllal nyer Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, amely a hollandoktól elszenvedett nyitónapi vereség után nyert a görög és a török válogatott ellen is.

Gangl Edina nem kapott gólt az első két negyedben... Forrás: Facebook / Waterpolo.hu


A szombati mérkőzésen a 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n pedig kilencedik magyar együttes már húsz másodperc elteltével vezetett Takács Orsolya révén. Szücs Gabriella duplájával lett 3-0, és mivel a portugálok már ekkor sem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani, az első szünetig kilencgólos előnyre tett szert a Bíró-csapat.

Gól, amikor csak akarod

A második negyedben csaknem két percet kellett várni a 10. magyar találatra, amelyet Tóth Ildikó jegyzett, látványos ejtéssel juttatva a labdát a rivális kapujába. Az edzőmeccs kategóriába is nehezen sorolható találkozón a nagyszünetre 15-0-nál vonulhattak el a felek.

A befejező nyolc perc az összesen négyszer eredményes Bujka Barbara góljával indult, miközben a portugálok változatlanul képtelenek voltak bevenni a magyar kaput, és Antal Dóra alakította ki a 25-0-s végeredményt.

... és a Ganglt váltó Kasó Orsolya sem a második félidőben Forrás: MTI/Kovács Anikó


Több súlycsoportnyi különbség

A magyar női csapat legközelebb hétfőn, 17.15-től játszik, az oroszokkal. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe. A női tornáról csak a győztes jut ki az olimpiára, emellett a márciusi, hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet riói indulási jogot.

"Nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk" - idézi a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt.

Bíró Attila szerint nyomasztó volt a különbség Forrás: MTI/Illyés Tibor


Az oroszokra kell készülni

"Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel" - nyilatkozta a szakvezető, aki elárulta, hogy folyamatosan videóznak, taktikai megbeszélést tartanak, és közösen megnézik a szombati holland-orosz mérkőzést.

"Azután a lányok szabadprogramot kapnak, bemennek az óvárosba egy közös vacsorára. Nagyon készülünk az oroszokra, szerintem a csapat képes arra, hogy legyőzze őket. Ezen leszünk."

További eredmények, nők, 4. forduló, A csoport:
Hollandia - Oroszország 14-7 (5-2, 3-2, 3-1, 3-2)
Görögország - Törökország 28-3 (6-0, 7-1, 7-1, 8-1)

Az állás: 1. Hollandia 12 pont, 2. Magyarország 9 (71-21), 3. Oroszország 9 (73-25), 4. Görögország 6, 5. Portugália 0 (10-101), 6. Törökország 0 (4-110)

Horvátország vár a magyarokra

A horvát férfiválogatott hét góllal legyőzte a holland csapatot a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A horvátok az egyenes kieséses szakasz folytatásában a magyar válogatottal találkozhatnak, amennyiben Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese - a papírformának megfelelően - legyőzi Grúziát a vasárnap délutáni (17.15 óra) nyolcaddöntőben.

Eredmények, férfiak, nyolcaddöntők:
Horvátország - Hollandia 16-9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3)
Szerbia - Szlovákia 10-5 (3-3, 3-1, 2-1, 2-0)
Spanyolország - Málta 14-3 (3-1, 3-0, 7-1, 1-1)
Montenegró - Franciaország 11-6 (6-3, 1-0, 2-1, 2-2)