Vágólapra másolva!
Súlyos, nyolcgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Dániától a lengyelországi Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén. A középdöntőt nulla ponttal folytató együttes szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev ismét magára vállalta a felelősséget, majd dühös kirohanást intézett az őt faggató riport felé.

Talant Dujshebaev a lefújás után úgy nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy nem látta viszont az elképzeléseit a pályán, és valószínűleg több idő kell, hogy megértsék a játékosok, mire gondol, mit szeretne látni. Hozzátette: az oroszok és a dánok elleni vereség is egyértelműen az ő felelősége.

"Ennyi lehetőséget nem lehet adni az ellentámadásokra a riválisainknak, ez nagyon sok. Nagyon fáj, hogy ellenállásra sem voltunk képesek, a dánoknak nagyon egyszerű dolguk volt, hatvan percen keresztül egyértelműen jobbak voltak nálunk. Ez a vereség az én felelősségem, de én leszek az első, aki továbbmegy és küzdeni fog" - vélekedett a szövetségi kapitány.

Talant Dujshebaev magára vállalta a felelősséget Forrás: MTI/Kovács Anikó

A riporter azon kérdésére, hogy miért nem próbált meg visszaállni arra a játékra, amelyben vannak szélsők is (a támadó felállásban egy félidőt szélsők nélkül, két beállóval játszott az együttes), Dujshebaev hihetetlen ingerülten válaszolt.

„Úgy jöttem ide, hogy nyerünk.

Persze, mindenki tudja, mit kellett volna csinálni, most biztosan mindenki okos.

Szóval a taktikába inkább ne menjünk bele” – dühöngött és elviharzott a vegyes zónából.

„Sajnos az első félidőben nem tartottuk be a megbeszélteket, így átrohantak rajtunk. Azt a nyolc gólt már nem lehetett ledolgozni” – vélte Bánhidi Bence, a csapat egyik legjobbja.

Bánhidi Bence nagyot küzdött Forrás: MTI/Kovács Anikó

A jobbátlövő Ancsin Gábor szerint mindenkinek egy kis pluszt kellene még hozzátennie a sikerhez.

„Megint a százszázalékos ziccereket és heteseket hibáztunk, ilyeneket nem engedhetünk meg magunknak. Amit az edzésen gyakorlunk, meg kell tudnunk csinálni a mérkőzésen is” – nyilatkozta.

Mikler Roland még bízik a riói szereplésben Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mikler Roland azért kicsit optimistábban tekintett a következő napok elé. „Én éppen azt éreztem a mérkőzés előtt, amikor majdnem szétszedtük az öltözőt, hogy mentálisan nagyon rendben vagyunk, és csodára leszünk képesek. Nem sikerült, egyelőre egy fiatal és alakuló válogatott vagyunk. Látni kell, hogy a fiataloknak teljesen új ez a helyzet, és ez a pályán egyfajta gátat okoz még.

Szerintem nincsen messze az olimpiai selejtezős hely, meg fogjuk szerezni.”