A németek is megalázták az esélytelenül vergődő kéziseket

Mikler Roland; Nagy László
Wroclaw, 2016. január 22. Mikler Roland kapus és Nagy László (k), valamint a német Hendrik Pekeler (b) a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, a Németország - Magyarország mérkőzésen Lengyelországban, Wroclawban 2016. január 22-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Tízgólos, 29-19-es vereséggel kezdett a lengyelországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjében a magyar férfiválogatott, amely gyengén játszva, esélytelenül kapott ki a németektől a pénteki első fordulóban.

Férfi kézilabda-Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló:
Németország-Magyarország 29-19 (17-9) - Élő közvetítés
Wroclaw, Lengyelország, Vezette: M. Gubica - B. Milosevic (HOR)

Németország: Lichtlein, Wolff (kapusok) Sellin 2, Lemke, Reichmann 5/3, Wiede 5, Pekeler 2, Weinhold 2, Stroberl, Schmidt, Fäth 3, Dahmke 3, Ernst 1, Pieczkowski, Dissinger 1, Kohlbacher 2

Magyarország: Mikler, Bartucz (kapusok) Schuch, Pásztor 1, Iváncsik, Gazdag, Hornyák 3/2, Nagy Kornél 3, Nagy László 3, Dzsamali 3, Faluvégi, Zubai 1, Bánhidi 2, Borsos, Ancsin 2, Bodó 2

Hétméteresek: 3/3 ill. - 4/2
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc

Nem történt csoda az elmúlt napokban, a magyar válogatott pont ugyanazzal a gyenge, határozatlan játékkal kezdte a németek elleni középdöntős meccset, mint ahogy lezárta a csoportkört Dánia ellen. A németek gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, és a gyengén védekező magyarok ellen megszerezték a vezetést.

Mikler Roland kapus és Nagy László sem életük tornáját teljesítik Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mikler Roland továbbra sem tudott hozzátenni a csapat játékához, és amikor a védekezés úgy-ahogy összeállt, kiderült, hogy nem is ez a legnagyobb bajunk, hanem a támadások. A remekül védekező német csapat könnyedén fojtotta meg a magyar támadásokat, amelyekben sem lendület, sem sok elgondolás nem volt.

A szünetre minden eldőlt

Németország esélyt sem adott, bár Nagy László lőtt pár gólt, és a kapuba beálló Bartucz is fogott néhány labdát, a különbség egyre nőtt.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, gyakorlatilag a szünetre el is dőlt a találkozó,

és nem csak a nyolcgólos német vezetés miatt.

A második félidőben sem sok minden változott, egy-egy jobb periódusban Iman Dzsamali és Nagy Kornél kicsit közelebb hozta a magyar csapatot, de csak fellángolásokról volt szó, egy-egy jobb egyéni teljesítmény nagyon kevés volt a jól védekező németek ellen.

Nagy Kornél három gólt lőtt Forrás: MTI/Kovács Anikó

Talant Dujshebaev fiatal csapata végül nem úszta meg a megalázó vereséget, mert a német cserék is odatették magukat, így zsinórban másodszor is csúnyán elverték a magyar válogatottat. A remények az olimpiai selejtezőre nem szálltak még el végleg, de egyrészt már nincs a saját kezünkben a sorsunk, másrészt

a játékunkat elnézve nem maradt a mezőnyben egyetlen csapat sem, amelyet képesek lennénk legyőzni.

Lengyelországban a magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért, a németek elleni kudarc után azonban minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről döntő selejtezőben. A magyarok a németek után kedden a spanyol, szerdán a svéd válogatottal találkoznak még Wroclawban.

Bartucz László jobban védett Miklernél, de nem sokat tehetett Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az olimpiai reményeink még ma szertefoszlanak, ha az esti mérkőzésen Oroszország legyőzi Svédországot. Onnantól kezdve már elképesztő mázli, és valószínűtlen körbeverés kellene, hogy miénk legyen a selejtezős helyezés.