Itt vannak az olimpiai pólóselejtezők résztvevői

2016.01.22. 17:35

A férfiak és egy kivétellel a nők mezőnyében is eldőlt, mely csapatok vehetnek részt a tavaszi olimpiai selejtező tornán, amelyről négy-négy válogatott szerez majd utolsóként riói indulási jogot.

A férfiaknál végül több kontinensről is visszaléptek az érintettek, így kilenc európai együttes, közte a magyar is ott lesz a Triesztben április 3. és 10. között sorra kerülő viadalon. A nőknél a Belgrádban zajló Európa-bajnokság döntőjének, az esti magyar-holland összecsapásnak a vesztese csatlakozik még a jóval erősebb kvalifikációs mezőnyhöz, amelynek többek között tagja az Egyesült Államok tavaly világbajnok csapata, illetve a vb-bronzérmes olasz válogatott is. A női tornára március 21. és 28. között kerül sor a hollandiai Goudában.

Mindkét viadalon két hatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek, innen lehet a legjobb nyolc közé jutni, és a negyeddöntős párharcok győztesei jutnak ki a riói olimpiára. A selejtezőcsoportok sorsolását szombat este, 21 órától rendezik Belgrádban.

A férfiak már biztosan ott lesznek, a nők még egyenes ágon is kijuthatnakForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A férfi torna résztvevői:
MAGYARORSZÁG, Olaszország, Spanyolország, Oroszország, Románia, Franciaország, Németország, Hollandia, Szlovákia, Kanada, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság

A női torna résztvevői:
A Hollandia-Magyarország Európa-bajnoki döntő vesztese, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Oroszország, Franciaország, Egyesült Államok, Kanada, Kuba, Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság, Japán