Társoldalunk:

A Bundesligában folytatja a válogatott kézikapus

2016.01.25. 18:48

A német férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Göppingen csapatában folytatja pályafutását a korábbi magyar válogatott kapus, Tatai Péter.

A Bundesliga nyolcadik helyén álló klub hétfői bejelentése szerint az idény végéig aláíró 32 éves játékos szerződtetésére a szlovén Primoz Prost elhúzódó sérülése miatt volt szükség.

Tatai korábban a Győri ETO, a Veszprém, a francia Dunkerque, majd a Szeged együttesében védett, legutóbb pedig a romániai Nagybányán játszott. A Szegeddel 2014-ben EHF Kupát nyert. A magyar válogatottban 2001 óta 87 mérkőzésen védett, a jelenleg zajló lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő válogatott keretének viszont nem tagja.

Tatai PéterForrás: AFP/Kisbenedek Attila

A téli klubváltása valószínűsíthető volt, mert a román bajnoki címvédő HCM Baia Marét jelentős anyagi gondok sújtják. A német klubnak - a Nagybánya anyagi válsága miatt - nem kellett fizetnie érte.

Néhány napja Iváncsik Tamás is elszerződött Nagybányától, a korábbi válogatott szélső a norvég Elverumban folytatja.

A Göppingen honlapjának beszámolója szerint Tatait más Bundesliga-csapatok is szerették volna megszerezni. A bemutatkozására a téli szünetet követően, február közepén, a Rhein-Neckar Löwen elleni meccsen kerülhet sor.