Társoldalunk:

Dujshebaev harakirit követne el

2016.01.27. 18:01

Minimális esélyét sem tudta megragadni a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután mindössze 14 gólt szerezve súlyos vereséget szenvedett Svédországtól az Eb utolsó középdöntő-mérkőzésén.

A válogatott 22-14-re kikapott a svédektől, így biztosan lemarad a riói olimpiáról. Ez lesz az első olyan nyári olimpia, amelyre sem a magyar férfi, sem a magyar női csapat nem jutott ki.

El sem tudom képzelni, hogyan tudok élni ilyen szégyen után. Egy fiatal svéd csapattól szégyen így kikapni. Ha most olyan emberek lennénk, mint a régi japánok, akkor azonnal harakirit követnék el” – nyilatkozta Talant Dujshebaev szövetségi kapitány az M4 riporterének, akit aztán faképnél hagyott.

Dujshebaev szégyenkezikForrás: MTI/Kovács Anikó

Nagy László semmit sem mondott azzal kapcsolatban, hogy mi lesz az idősebb játékosok sorsa.

„Támadásban az agresszív svéd védelem ellen nem tudtunk mit tenni, a spanyolok hatos fala jobban feküdt nekünk. Sok fiatallal vágtunk neki az Európa-bajnokságnak, rengeteget kell dolgozni, és ilyen szintű meccseken kell rutint szerezni. Gondolom, a szövetség majd értékeli az eredményt, és majd kiderül, mi a jövőkép” – mondta a veszprémi átlövő.

Nagy László és Schuch TimuzsinForrás: MTI/Kovács Anikó

Iváncsik Gergő is azt hangsúlyozat, menni kell tovább előre, és építeni kell a csapatot.

„Annak idején voltunk már hasonló helyzetben, amikor nem úgy sikerült egy év, ahogy terveztük. És szinte teljesen lentről kellett visszakapaszkodnunk az elitbe. Lehet, most ugyanez vár erre a válogatottra is. Időt kell hagyni a csapatnak, dolgozni kell ezzel a gárdával. Sok minden megfordult a fejemben az Eb előtt, le fogok ülni, átgondolom a dolgokat. De nem akarok visszavonulásról beszélni, számomra még az is nehéz, hogy gondolkodási időt kérjek.”

„A tanulság, hogy nagyon magas a szint, és ezt az iramot fel kell venni. Ez az Eb erős tanulópénz volt a fiatalok számára. A tehetetlenségnél nincsen rosszabb érzés” – vélte Zubai Szabolcs, a Szeged beállósa.