Vágólapra másolva!
Június 2-án újra Magyarországa látogat a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely a megalakulásának jubileumi, kilencvenedik évfordulója alkalmából szervezett világkörüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat a 30-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán - megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett - védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége töretlen.

Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal.

Fennállásuk óta a világ 118 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat - tájékoztatták a magyar szervezők kedden az MTI-t.

The celebration is just as important as the score...

Posted by The Original Harlem Globetrotters on Saturday, February 6, 2016

A Harlem Globetrotters csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, és tiszteletbeli tagjaik között található Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál Pápa is. Az együttes először 1988-ban játszott Magyarországon, legutóbb 2011-ben tartott Budapesten bemutatót.