Vágólapra másolva!
Öt játékos és egy edző is disszidált a mexikói edzőtáborból, így Kuba női vízilabda-válogatottja visszalépett az olimpiai selejtezőtől. Helyére az Eb-8. Németország került.

Egy hete már eldőlt, hogy Kuba női vízilabda-válogatottja nem indul az olimpiai selejtezőn, így helyére az Európa-bajnokságon 8. helyen végzett német csapat kapott meghívást.

Az okokról azonban csak most nyilatkozott Eduardo Medina, a kubai szövetség képviselője, aki elárulta, hogy a válogatott mexikói edzőtáborozása során öt játékos és egy edző is disszidált, így a csapat nem vállalhatta a szereplést.

Forrás: AFP

„Nagy szégyen ez, mert jó csapatunk volt. Lehet, hogy nem volt meg bennünk a potenciál arra, hogy kiharcoljuk a riói részvételt, de készen álltunk arra, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtsuk” – nyilatkozta.

Kuba a tavalyi Pán-Amerikai Játékokon a 4. helyen végzett, ezzel jogot szerzett az olimpiai kvalifikációra. A március 21-25-i goudai tornán a házigazda Hollandia mellett Franciaország, Olaszország, Új-Zéland, Oroszország és Németország lesz ellenfél.

Az A csoportban Japán, Spanyolország, Dél-Afrika, Kanada, Görögország és az Egyesült Államok szerepel.