Társoldalunk:

A Győrből erősít a Fradi, sztárokkal nyomul az ETO

2016.03.03. 14:38

A magyar bajnok Ferencváros, a Magyar Kupa-győztes Győr, valamint a Vác női kézilabdacsapata is csütörtökön ismertette jövő évi keretét. Két válogatott játékos, Kovacsics Anikó és Bíró Blanka is a Fradihoz tart, a Győr pedig megtartotta egyik legnagyobb értékét. 

Az FTC közölte, hogy biztossá vált a hét elején meglebegtetett, információ, és az átlövő-irányító Kovacsics két, a kapus Bíró pedig három évre írt alá, előbbi a Győrt, utóbbi a Vácot hagyja el a nyáron. A fővárosi zöld-fehérek ezen kívül több játékossal hosszabbítottak: a spanyol Nerea Pena, továbbá Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn 1-1, Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda 2, Mészáros Rea pedig 3 évre írt alá.

Faluvégi Dorottya az MTK-nál, Monori Orsolya pedig a NEKA-nál kölcsönben töltött egy év után visszatér az FTC-hez. Az már korábban eldőlt, hogy a vb-ezüstérmes holland Danick Snelder két évre kötelezte el magát.

Kovacsics most másképp küzdhet meg Szucsánszki ZitávalForrás: MTI/Kovács Anikó

Lesznek távozók is: Cifra Anita, Szekerczés Luca, Katarina Tomasevic, valamint Kovacsicz Mónika a következő szezontól már nem segíti tovább a Ferencvárost. Az FTC-nél - amint azt Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kiemelte - a következő idényben a bajnokságban a bajnoki címért kívánnak küzdeni, míg a Bajnokok Ligájában "egyet ismét előre szeretnének lépni"A csapat most negyeddöntős a BL-ben, és a Győrrel találkozik áprilisban a budapesti Final Fourba jutásért.

Eduarda Amorim marad Győrben

A Győr azt tudatta csütörtökön Kovacsics távozása mellett, hogy a brazil Eduarda Amorim - a korábban bejelentett Heidi Löke és Tóth Gabriella mellett - további három évig náluk marad. A 29 éves brazil játékos 2009 óta erősíti a Győri Audi ETO-t, amellyel azóta két Bajnokok Ligáját, öt magyar bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert. A nemzetközi szövetség (IHF) 2014-ben az év legjobb női kézilabdázójának választotta. Játéka meghatározó a védelemben és a támadásban egyaránt.

Eduarda Amorim nagy erőssége a GyőrnekForrás: Gyorietokc.hu

A klub három évre szerződést hosszabbított a balkezes átlövő Planéta Szimonettával, aki egyúttal kölcsönszerződés keretében a jövő szezontól a német Thüringer HC csapatában szerepel. A győriek két ifjú tehetséggel is kétéves megállapodást kötöttek: a Mosonmagyaróváron játszó jobbátlövő Kiss Nikolettel és a balszélső Puhalák Szidóniával. Utóbbi nyártól már az ETO-val készül, Kiss pedig még egy évig Mosonmagyaróváron marad kölcsönben. 

A már bejelentett norvég világklasszis, Nora Mörk a nyáron érkezik a Larviktól. Kelecsényi Ernő klubelnök megfogalmazása szerint a rövid és hosszú távú cél az, hogy Európa egyik vezető csapata maradjanak, és minden évben eséllyel induljanak a hazai trófeák, valamint a Bajnokok Ligája versenysorozatának megnyeréséért.