Társoldalunk:

Újra van munkája a lemondott kézikapitánynak

2016.03.03. 16:29

Új szakmai vezetéssel és világbajnok játékosokkal vág neki a következő szezonnak az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapata. Az egyesület sportszakmai irányítását nyártól a női válogatottól két hónapja távozó Németh András veszi át szakmai igazgatóként, a vezetőedző pedig Szilágyi Zoltán lesz.

Németh András másodszor vállal munkát Vácon, először 2009 és 2011 között irányította a klubot, és a csapat az első évben rögtön a klub történetének legjobb eredményét produkálva bajnoki bronzérmet szerzett, majd a következő szezonban a 4. helyig jutott.

A 62 éves szakember télen távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, és január vége óta, Uros Bregar távozását követően már bekapcsolódott a csapat szakmai feladataiba, de hivatalosan nyártól áll munkába, szerződése három évre szól majd.

Németh András Vácon folytatjaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A klub hivatalos honlapja szerint az edző Szilágyi Zoltán lesz, a 43 éves szakember igazi kézilabdás családból származik, édesapja Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott játékos, öccse Szilágyi Viktor pedig osztrák válogatott, Bajnokok Ligája-győztes irányító. Jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabast irányítja, nyáron először vállal szerepet női csapatnál.

Két világbajnok brazil érkezik

A játékoskeret összetételében több változás lesz: a Ferencvároshoz távozó Bíró Blanka helyére két évre Barbara Arenhart érkezik. A kapus a brazil válogatottal világbajnok volt 2013-ban, korábban szerepelt a spanyol Valencia, a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ, a román HCM Baie Mare együttesében, jelenleg a dán Nyköbing csapatát erősíti.

Barbara ArenhartForrás: Vacinkse.hu

Ugyancsak Vácon folytatja a világbajnok átlövő, Karoline De Souza, aki 2013-ban szintén tagja volt a Németh András irányította KEK-győztes Hypo csapatának, és korábban megfordult már az NB I-ben a Siófok csapatában. Jelenleg szintén a Nyköbing játékosa.

Visszatér a Metzingentől a válogatott Temes Bernadett, aki tagja volt a 2010-es bronzérmes együttesnek is, az ő feladata a nyáron távozó szerb Kristina Liscevic pótlása lesz.

Temes BernadettForrás: Vacinkse.hu

Balszélső és beálló pozícióban is új játékos érkezik a szerb válogatott Sanja Radosavljevic (Radnicki Kragujevac), valamint Takács Bianka (Kecskeméti NKSE) személyében.