Társoldalunk:

Decker Ádám: Jogos az ítélet, nincs mit szépíteni

2016.03.06. 11:02

A címvédő Szolnok szombaton három góllal verte a vendég OSC-t a férfi vízilabda ob I középszakaszának felsőházi rangadóján, így továbbra is hibátlan a szezonban. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amikor Decker Ádámot brutális megmozdulás miatt kiállították, és az ötméteres, majd az azt követő négyperces emberhátrány megpecsételte a vendégek sorsát.

„Labdát szereztünk, majd el akartam szakadni a védőmtől, amikor erős mozdulattal nyakon vágott és befogta a fejemet, talán a másik kezével is eltalált utána. Mivel gyorsan történt és nem jött ítélet, ezért a magam módján próbáltam szabadulni. Sajnos túl keményre sikerült a kakaskodás, amit páros kiállítás követett - ezt magamban jogos döntésnek éreztem. Ezután mégis megállt a játék, mert utólag az én megmozdulásomat brutalitásnak minősítették a játékvezetők és ezzel büntetőt dobhattak ellenünk, a csapatom pedig 4 percre hátrányba került. Ezzel szerintem eldőlt a mérkőzés” – nyilatkozta Decker Ádám a Vlv. hu szakportálnak.

A hazaiak edzője, Cseh Sándor a Nemzeti Sportnak elárulta, Stefan Mitrovicnak szétnyílt az álla. A világbajnok védő nem vitatja, eltalálta a szolnoki játékost, de azt mondta, csak védte magát. 

Brutalitás

Decker Ádám brutalitás miatti kiállítása a szombat esti Szolnok-OSC bajnoki rangadón.Nyilatkozatok és a meccs góljai az M4 jóvoltából: http://ugo.hu/133x/

Posted by VLV - A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldala on Saturday, March 5, 2016

„A meccs után megkérdeztem a játékvezetőket, hogy mit láttak, miért csak az én büntetésem lett végleges? Vogel Gábor teljesen korrekten vázolta nekem a döntését, miszerint a túloldalról csak az én ütésem látszott, vagy csak arra kapta oda a tekintetét és ezért sétált át módosítani az első ítéletet. Sajnos lehet, hogy valóban nem látszott az első ütés, és most pórul jártam, hogy az enyém viszont igen. Azonban ha nem is látszik az én reakcióm, akkor is jogos az ítélet, nincs mit szépíteni. Amit a helyszínen vitattam, az a kezdeményező fél enyhébb büntetése” – mondta.

Decker ÁdámForrás: MTI/Illyés Tibor