Vágólapra másolva!
Az Aluinvent DVTK Miskolc 24 ponttal kikapott a francia Landes vendégeként szerdán a női kosárlabda Európa Kupa második negyeddöntőjének első mérkőzésén, elszenvedve első vereségét az EK-szezonban.

Eredmény, nők, kosárlabda, Európa Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Landes (francia) - Aluinvent DVTK Miskolc 89-65 (19-20, 23-10, 22-19, 25-16)
a magyar csapat legjobb dobói: Jovanovic 15, Horti 13, Czank 13

A Miskolc az EK mezőnyében egyedüliként veretlenül, 10/0-s, míg a Landes 8/2-es győzelmi mérleggel várta a találkozót. A DVTK tízmeccses diadalmenete az EK 2003 óta íródó történetének leghosszabb magyar győzelmi szériája.

Az első negyeddöntőben a cseh Nymburkot búcsúztató magyar csapat a sajátos versenykiírás miatt nem az elődöntőbe került, hanem egy újabb negyeddöntős körbe, ugyanis az Európa Kupából érkezett négy csapathoz csatlakozott az Euroliga-csoportkör után négy kieső együttes. A DVTK pénteken fennállása harmadik Magyar Kupa-trófeáját hódította el, a francia rivális felkészülése viszont kevésbé sikerült, harmadik helyezett létére 73-63-ra kikapott a hetedik Hainaut vendégeként a bajnokságban.

A szerdai meccset a hazaiak kezdték jobban, ám Maikel Lopez tanítványai - főként a szerb Tina Jovanovicnak köszönhetően - 11-6-ról 11-14-re fordítottak. A kiegyenlített nyitónegyedet követően a Landes két magyar pontra 13-mal válaszolt, majd előnyét a félidőig megtartotta. A nagyszünetben 42-30 volt az állás.

Térfélcsere után gyakorlatilag eldőlt a meccs, mivel a magyar bajnoki ezüstérmes ismét beragadt, és a 27. percben már húszpontos hátrányban volt (55-35). A 64-49-ről induló zárószakaszban a DVTK mindent megtett, hogy minél kisebb különbséget kelljen ledolgoznia három nap múlva, de nem járt sikerrel, és 24 pontos vereségével nagyon nehéz helyzetbe került.

A visszavágóra szombaton 19.45 órakor kerül sor Miskolcon.