Társoldalunk:

Agyvérzést kapott az egyik szapporói hős

2016.03.12. 11:46

Egy hete, március 5-én, szombaton otthonában lett rosszul Peterdi Imre, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa. A 35 éves, A csoportos világbajnokságon is szerepelt csatár a kórházból üzent az érte rajongóknak.

„Kedves Szurkolók! Peterdi Imre vagyok. Múlt hét szombaton, 12.45-kor agyvérzést szenvedtem az otthonomban. A kisfiammal és a feleségemmel voltam otthon, akik azonnal riasztották a mentőket, akik villámgyorsan kiérkeztek és ellátásban részesítettek. Szinte azonnal felkerültem Pestre, az idegsebészeti klinikára. Itt szeretném azonban megköszönni a Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak munkáját, akik remek és gyors munkát végeztek, és akiknek az életemet köszönhetem” – üzente a csatár a Dunaújvárosi Acélbikák Facebook-oldalán.

„A jövő héten átkerülök egy rehabilitációs intézetbe... A sportnak köszönhetően nagyon erős a szervezetem, mindennap gyógytornázom, az orvosok szerint, ha így folytatom, nagyon gyorsan hazakerülök” – tette hozzá.

Peterdi (b.) egy 2005-ös, lengyelek elleni mérkőzésenForrás: AFP/Kisbenedek Attila

Peterdi 1980. május 31-én született, pályafutása nagy részét Dunaújvárosban töltötte, de egy-egy szezon erejéig megfordult a Tisza Volán, az Újpest, a Fehérvár, a Vasas Bp. Stars, a Ferencváros és a lengyel Naprzód Janów csapataiban is.

2008-ban tagja volt a szapporói válogatottnak, amely kiharcolta az A csoportos vébészereplést. 2009-ben részt vett a világbajnokságon is, ahol két gólt szerzett. 

Az idei szezonban 44 Mol Liga-mérkőzésen 20 gólt szerzett és 14 asszisztot jegyzett.