Vágólapra másolva!
A DVTK Jegesmedvék csapata nagy csatában 3-2-re legyőzte a MAC Budapestet a jégkorong MOL Liga döntőjének harmadik, szerdai mérkőzésén a Tüskecsarnokban, ezzel nagy lépést tett a címvédés felé. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 3-0 a Jegesmedvéknek. Folytatás csütörtökön, ugyancsak Budapesten.

Eredmény, MOL Liga, döntő, 3. mérkőzés:
MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)
gól: Hayes (31.), Olson (37.), illetve Galanisz (10.), Tóth A. (11.), Booras (48.)
A párharc állása: 3-0 DVTK Jegesmedvék javára.

A címvédő szombaton 4-1-re, vasárnap pedig hosszabbítás után, 0-3-ról fordítva 5-4-re győzött. A vendégeknél eltiltás miatt hiányzott Dudas és Pavuk, míg a hazaiakhoz visszatért a betegségéből felépült Pozsgai, és a sérült McDonald.

A bemelegítésnél az egyik kapu mögött kitört egy plexielem, így bő tízperces késéssel kezdődött a találkozó. A csúszás a hazaiakat fogta meg, az első harmad közepén bő másfél perc alatt kétszer is betalált a címvédő (2-0).

A folytatásban a MAC játékosai céloztak pontosabban, így 2-2-es döntetlennel fordulhattak a záró felvonásra a csapatok.

A harmadik harmadban az amerikai Jon Booras góljával eldöntötte a találkozót az alapszakaszgyőztes vendég csapat, amely sikerével nagy lépést tett a címvédés felé.

Ebben a szezonban ez volt a két együttes kilencedik egymás elleni mérkőzése - hatszor az alapszakaszban, háromszor pedig a fináléban találkoztak a felek -, ezeket kivétel nélkül a Miskolc nyerte. A DVTK tavaly és idén még nem veszített playoff-összecsapást.