Vágólapra másolva!
Nem jó alanyt választott szexuális zaklatása célpontjául a Los Angeles Lakers két kosarasa, Nick Young és Jordan Clarkson. Alexis Jones ugyanis éppen egy olyan alapítványt működtet, amelynek célja, hogy fiatal férfiak ne tehessék mindezt büntetlenül a nőkkel.

Jones és 68 éves édesanyja hazafelé tartott, amikor egy piros lámpánál melléjük gurult egy hatalmas terepjáró, benne négy megtermett férfivel, akik vulgáris mozdulatokkal és szexuális célzásokkal zaklatni kezdték a két nőt.

"Mi egy kis autóban ültünk, ők egy nagy Jeepben. Kihajolt a kocsiból, és obszcén szavakat vágtak hozzánk. Édesanyám nagyon megdöbbent és azonnal zokogni kezdett” – mesélte Jones.

Majd hozzátette, a lehető legrosszabb alanyt választották a kosarasok.

„A történet iróniája, hogy éppen most készítettem a ProtectHer nevű programot, amely a sportolók szexuális visszaéléseinek feldolgozására szolgál, és pénteken tárgyaltam a profi kosarasok vezetőivel arról, hogyan integrálhatjuk az NBA-be” – mesélte az aktivista.

A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a telefonjával készített néhány fotót, amelyeket az Instagramon megosztva gyorsan sikerült azonosítania két zaklatót.

Nick Young Forrás: AFP/Robyn Beck

A Lakers szóvivője, John Black elmondta, nagyon komolyan veszik a bejelentést, és ki fogják vizsgálni Nick Young és Jordan Clarkson szerepét az ügyben.