Társoldalunk:

Egyszer sem vezetett, mégis döntős a Veszprém

2016.04.01. 20:20

Megvédheti címét vasárnap az MVM Veszprém a kézilabda SEHA Liga varasdi négyes döntőjében, miután a pénteki elődöntőben hétméteresekkel legyőzte a fehérorosz Meskov Bresztet.

Eredmény, SEHA Liga, négyes döntő (Varasd), elődöntő:
MVM Veszprém - Meskov Breszt (fehérorosz) 20-20 (6-11) 4-1 - hétméteresekkel

Nehezen indult a találkozó a címvédőnek, a magyar bajnoknak közel nyolc percre volt szüksége az első gól megszerzéséhez (1-2). A folytatásban sem javult teljesítménye: a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőig jutó ellenfél 16 perc után öt góllal vezetett (2-7), és ezt az előnyét a szünetig tartani tudta (6-11).

A második játékrészben feljebb zárkózott a Veszprém, hét perccel a végső dudaszó előtt egy kettős emberelőnyt követően egy gól lett a különbség, és végül kevesebb mint egy perccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült egyenlítenie (20-20).

Momir Ilic keze nem remegett meg a büntetőknélForrás: MTI/Kovács Anikó

Az idegek harcát a Veszprém bírta jobban: Momir Ilic, Gasper Marguc, Iváncsik Gergő és Mirsad Terzic nem hibázott, míg az ellenféltől ketten is a kapufát találták el, így 4-1-re a magyar együttes nyerte a büntetőket. Ezzel úgy jutott a fináléba, hogy az elődöntőben egyszer sem vezetett.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot. 

A másik elődöntőben:
Vardar (macedón) - PPD Zagreb (horvát) 26-24 (12-10)

A vasárnapi program, 3. helyért:
16.30: Meskov Breszt - PPD Zagreb 16.30

döntő:
19.00: MVM Veszprém - Vardar 19.00