Feltörölte a parkettet a Fradival a Győr

amorim
Dabas, 2016. április 2. A győri Eduarda Amorim (b) és a ferenvárosi Szekeres Klára (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén játszott FTC Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC mérkőzésen, a dabasi OBO Arénában 2016. április 2-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC kiütéses győzelmet aratott a Ferencváros vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: 31-18-ra nyerte a párharc első mérkőzését szombaton Dabason.

Eredmény, női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 18-31 (12-17)
gólszerzők: Szucsánszki, Pena 4-4, Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik, Lukács, Szekerczés 2-2, Hornyák 1, illetve Löke, Amorim 6-6, Groot 5, Knedlikova, Kovacsics 4-4, Sulland 3, Hársfalvi, Görbicz, Broch 1-1

A női BL negyeddöntőjében két, az utóbbi időben nem éppen kirobbanó formában teljesítő magyar csapat került szembe egymással. A Győr múlt szombaton az NB I-ben magabiztosan, 33-22-re verte ugyan legnagyobb hazai ellenfelét, szerdán azonban csak egy pontot szerzett Dunaújvárosban. Az ETO tavaly nem szerepelt a budapesti Final Fourban, előtte viszont kétszer is megnyerte a legrangosabb kupát.

A dabasi csata a szurkolók jóvoltából remek hangulatban kezdődött, s eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. 2-2 után viszont 5-2-re meglépett a Győr, amely innentől fogva rendre két-három találattal vezetett. A 18. percben első ízben hízott a különbség négy gólra, majd öt (6-11),

a 25. percben pedig már nyolc gól volt

a magas színvonalon, magabiztosan és keményen játszó vendégek előnye a bizonytalankodó, fokozatosan hitét vesztő Ferencvárossal szemben (8-16). Az FTC a félidő hajrájára összekapta magát, feljött 12-16-ra, a "zárszó" azonban a Győré volt (12-17).

Eduarda Amorim a mezőny egyik legjobbja volt Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő első tíz percében csupán két Fradi-gól esett, miközben a Győr négyet lőtt (14-21), a 45. percben pedig meglett a közte tíz is (14-24), amit a vendégtábor hangos számolással nyugtázott. A Ferencváros számára már csak a különbség mérséklése maradt célnak, de a részfeladat teljesítése sem sikerült: a végig acélos akarattal küzdő Győr végül 13 góllal, 31-18-ra nyert, gyakorlatilag már az első meccsen eldöntve a továbbjutás kérdését.

A visszavágót egy hét múlva rendezik a győri Audi Arénában. A párviadal győztese jut be a május 7-8-i budapesti négyes döntőbe.

Kovacsics Anikó jövőre már a Fradiban játszik, idén még keserítette őket Forrás: MTI/Kovács Anikó

Korábban:
Baia Mare (román)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 24-29 (10-17)
A visszavágót jövő vasárnap rendezik Podgoricában.

Később:
Vardar Szkopje (macedón)-Larvik (norvég) 17.30
A visszavágót jövő vasárnap rendezik Larvikban.

Csütörtökön játszották:
CSM Bucuresti (román) - Rosztov Don (orosz) 26-25 (11-12)
visszavágó: április 9., 16.00, Rosztov