Durva döntőn védte meg SEHA-címét a Veszprém

Nagy László Veszprém, 2015. március 29.
A Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával az eredményhirdetésen a férfi kézilabda SEHA Liga döntőjében vívott PPD MKB-MVM Veszprém - Meskov Breszt mérkőzés után Veszprémben 2015. március 29-én. A trófeát az MKB-MVM
Veszprém, 2015. március 29. A Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával az eredményhirdetésen a férfi kézilabda SEHA Liga döntőjében vívott PPD MKB-MVM Veszprém - Meskov Breszt mérkőzés után Veszprémben 2015. március 29-én. A trófeát az MKB-MVM Veszprém nyerte, miután a fináléban 32-2-re legyőzte a fehérorosz együttest. Az előtérben Nagy László. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Megvédte címét a kézilabda SEHA Ligában az MVM Veszprém, miután a kőkemény döntőben legyőzte a macedón Vardart. A két csapat három hét múlva a Bajnokok Ligájában is találkozik. 

SEHA Liga, döntő
MVM Veszprém-Vardar (macedón) 28-26 (14-15)

Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a közép, és dél-kelet európai csapatok ligájának döntője, hiszen a Veszprém és a Vardar április 24-én és 30-án is találkozik, akkor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Veszprém Varasdon, de rengeteg szurkolója előtt veselkedett neki, hogy megvédje hazai pályán megszerzett bajnoki címét, de Xavi Sabaté azért nem tévesztette szem elől, melyik a fontosabb párharc.

Az első félidőben a formák alapján második számú kapusnak számító Mikler Roland védett (egyébként jól), Nagy László védekezésben nem játszott és Aron Palmarsson volt az irányító. Ebből a háromból kettő valószínűleg nem így lesz a Bajnokok Ligája-negyeddöntő jelentős részében.

Megint beragadt a Veszprém

A negyedik helyen végzett Meskov Breszt elleni, büntetőkkel megnyert elődöntőben is gyenge első félidőt produkált a magyar bajnok, és a döntő sem kezdődött jól. A Vardar nyitott védekezésével meggyűlt a baja a Veszprémnek, az eladott labdákból könnyű gólokat lőttek a macedónok, és a csapat legnagyobb erőssége, a hatos fala sem működött jól. Momir Ilic és Mikler tartották meccsben a Veszprémet, de az első félidőben szinte végig a Vardar vezetett.

Veszprém után Varasdon is bajnok lett a magyar csapat Forrás: Origo

Feltűnő volt, hogy sem egymást, sem magukat nem kímélték a felek, parázs meccs volt rengeteg durva faulttal. Alem Toskic és Ilija Abutovic durvaságaira Renato Sulic válaszolt egy könyökössel még a szünet előtt.

A második félidőben a Veszprém is megnyitotta a falát (ezt a formációt Carlos Ortega alatt nagy sikerrel, mégis elég ritkán alkalmazta a csapat), Nagy László elfoglalta helyét a védelem közepén, és érkezett a kapuba Mirko Alilovic is.

Kibrusztolta a magyar bajnok

A 34. percben először vezetett a Veszprém, de az adok-kapokból a magyar csapat jött ki rosszabbul: egy újabb botrányos Abutovic-fault miatt megsérült a legeredményesebb veszprémi, Momir Ilic. Bár a szerb helyére jól szállt be Ivan Sliskovic, Alilovic nem hozta Mikler szintjét, és a Vardar továbbra is jól védekezett, így döntetlen közeli eredménnyel ment végig szinte az egész második félidő.

Nagy László és a SEHA-trófea Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az 55. percben aztán Alilovic fogott egy ziccert, és az ellentámadásból a Veszprém – a meccsen először – elment két góllal, és innen már nem tudott visszajönni a Vardar. A magyar csapat második SEHA-idényében megvédte a bajnoki címét, ezúttal veretlenül lett bajnok, két döntetlent játszott, mindkettőt a fináléban legyőzött Vardarral.

A sorozat jövőre biztosan folytatódik, a döntő napján ugyanis bejelentették, hogy a Gazprom további négy évre, 2020-ig meghosszabbította a sorozat névszponzori szerződését.

Ti vagytok a legnagyobbak!

Posted by Veszprém Handball Team on Sunday, April 3, 2016