Társoldalunk:

A románok ellen javított a pólóválogatott

2016.04.05. 15:15

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte a román csapatot a trieszti olimpiai selejtező keddi harmadik fordulójában, ezzel megszerezte második sikerét a tornán.

Benedek Tibor együttese - amely vasárnap a nyitófordulóban a franciák sima legyőzésével kezdett, majd hétfőn meglepetésre csak döntetlent játszott a kanadaiakkal - a nagyszünetig nem tudta leszakítani riválisát, ezt követően azonban érvényre jutott a két csapat közti tudáskülönbség.

A trieszti tornán a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival vannak azonos csoportban. A két hatosból négy-négy csapat kerül a negyeddöntőbe, és az ottani párharcok győztesei vívják ki a jogot a riói indulásra.

Nem elég a kilencven százalék

"Kellenek az olyan jó egyéni teljesítmények, mint ma, ráadásul a védekezésben is javultunk - mondta a találkozót követően az M4 Sportnak Benedek Tibor. Hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy a kanadaiakkal és most a románokkal is szorosabb mérkőzést vívott a gárda. "Mindenki ott akar lenni az olimpián. Itt álmok valósulnak meg, és mennek tönkre. Mindenki százhúsz százalékot teljesít, nekünk is annyit kell, itt nem elég a kilencven."

Benedek Tibor örül, hogy feljavult a csapat védekezéseForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A szakember kiemelte, hogy a magyar válogatott eddig mindhárom mérkőzésén magabiztosan vezetett, de a riválisok feljöttek, ugyanakkor a hétfői összecsapással ellentétben ezúttal sikerült megújulni, s végül magabiztos győzelmet aratni a románok felett.

"Nem panaszkodom, látszott rajtunk, hogy az életünkért játszunk!"BENEDEK Tibor a románok elleni győztes meccs után így nyilatkozott.Holnap Oroszország következik!#waterpolo #waterpolohu

Közzétette: waterpolo.hu – 2016. április 5.

 

A csoport, 3. forduló:
Magyarország - Románia 12-8 (4-2, 2-3, 4-1, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Szivós 4, Varga Dé. 2, Hárai, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos, Zalánki, Manhercz 1-1

B csoport:
Hollandia-Németország 17.50
Dél-afrikai Köztársaság - Kazahsztán 19.10
Spanyolország-Olaszország 20.30

A magyarok további programja az A csoportban:
szerda: Magyarország-Oroszország 17.50
csütörtök: Magyarország-Szlovákia 15.10