Oroszországban robbant ki a hoki legnagyobb doppingbotránya

jégkorong
Az orosz hokisoknak jelenleg nincs mit ünnepelni
Vágólapra másolva!
A hokitörténelem legnagyobb doppingbotránya előtt áll a sportág, szinte a teljes U18-as orosz válogatottat le kell cserélni a világbajnokság előtt - orosz forrásokra hivatkozva ezt állítja a Hockey News. 

Az orosz Allhockey.ru robbantotta a hírt: az U18-as jégkorong-vélogatott nem utazott el időben az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen a korosztáloys világbajnokságon, mert a csapat döntő többsége pozitív doppingtesztet produkált, így a csapat jelentős részét - vagy akár teljes egészét - le kell cserélni, és még az sem kizárt, hogy az U17-es korosztály utazik.

A kapitányt azonnal kirúgták

A hír nyilvánosságra kerülése után, Vitalij Prohorov szövetségi kapitány bejelentette, hogy "változások várhatóak a csapat összetételében", és hogy ő maga biztosan nem utazik a vb-re, mert az orosz sportminisztérium azonnali hatállyal kirúgta.

Az orosz hokisoknak jelenleg nincs mit ünnepelni Forrás: AFP

Az elmúlt hetek történéseinek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a hokisok is meldoniummal buktak meg.

A szövetség oldaláról a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok Vlagyiszlav Tretyak elnök reagált a fejleményekre.

Nincs itt semmi látnivaló

"Meglepett az U18-as válogatott összetételéről szóló pletykák mennyisége és intenzitása. A világbajnoki keret kihirdetése a szövetség feladata, senki másé, így az ezzel kapcsolatos találgatásoknak sincs értelme. Éppen ezért az eredeti terveknek megfelelően csütörtökön 17 órakor hozzuk majd nyilvánosságra az utazók névsorát" - jelentette be Tretyak, aki egy szót sem ejtett a doppingügyről, vagyis az orosz szövetség megpróbállja agyonhallgatni az esetet.

Az U18-as vb-t április 14. és 24. között rendezik az amerikai Grand Forksban.