Társoldalunk:

Az alapszakasz behúzva, jöhet Jordanék rekordja

2016.04.08. 08:30

Megszerezte 70. győzelmét az NBA alapszakaszában a címvédő Golden State Warriors, amely a legutóbbi játéknapon hazai pályán nyert legnagyobb riválisa, a San Antonio Spurs ellen.

A Golden State az NBA történetében a második csapat, amely legalább 70 győzelmet aratott az alapszakaszban, erre korábban egyedüliként a legendás Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls volt képes az 1995/96-os idényben.

A Warriorsnak még van esélye arra, hogy megdöntse annak a csapatnak a 72 győzelemből és 10 vereségből álló idénycsúcsát, ehhez hátralevő három mérkőzését meg kell nyernie.

A rájátszásra megvan a pályaelőny

A Golden State a mostani sikerrel az alapszakaszgyőzelmet is megszerezte, így a rájátszást az első kiemeltként kezdheti, azaz minden párharcban élvezheti a hazai pálya előnyét.

Steve Kerr együttese szombaton - a rájátszásba a Houston Rockets vereségével bejutott - Memphis Grizzlies otthonába látogat, másnap pedig újra a San Antonio Spursszel találkozik, ám akkor majd Texasban. Az alapszakaszt jövő szerdán hazai pályán a Memphis ellen zárja.

eredmények:
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95-87
Miami Heat - Chicago Bulls 106-98
Houston Rockets - Phoenix Suns 115-124
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97-105
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112-101