Vágólapra másolva!
Steve Kerr, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban listavezető Golden State Warriors vezetőedzője játékosaira bízza, hogy megpróbálnak-e rekordot dönteni vagy rápihennek a rájátszásra.

A címvédő az NBA történetében a második csapat, amely legalább 70 győzelmet aratott az alapszakaszban, erre korábban egyedüliként az 1995/96-os idényben a legendás Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls volt képes - amelyben egyébként cserejátékosként ott volt Kerr is. Az oaklandieknek még van esélyük arra, hogy megdöntsék annak az együttesnek a 72 győzelemből és 10 vereségből álló idénycsúcsát, ehhez

hátralevő három mérkőzésüket meg kell nyerniük.

"Most, hogy már biztossá vált, mi zárjuk az első helyen az alapszakaszt, itt az ideje, hogy beszéljünk a rekordról" - mondta a tréner azt követően, hogy csapata, hazai pályán legyőzte legnagyobb ellenfelét, a San Antonio Spurst. "Kész vagyok pihenőt adni néhány játékosnak, amennyiben annak szükségét érzik. Abban maradtunk, hogy ők mondják meg, fáradtak-e vagy megcélozzák a rekorddöntést" - tette hozzá.

Steve Kerr, a Golden State Warriors edzője Forrás: AFP

A Golden State Warriors legközelebb a Memphis Grizzlies otthonába látogat, majd újra a San Antonio Spursszel találkozik, de már idegenben, s az alapszakaszt jövő szerdán saját közönsége előtt zárja a Memphis ellen.