Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra azzal, hogy a trieszti olimpiai selejtezőtorna negyeddöntőjében 8-7-re legyőzte a német csapatot. A torna elődöntőjében Franciaországgal játszunk. 

Olimpiai selejtezőtorna, negyeddöntő:
Magyarország-Németország 8-7 (1-0, 4-2, 2-1, 1-4) - Élő közvetítésünk
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 3, Manhercz, Erdélyi 2-2, Szívós 1

A találkozó elején Erdélyi Balázs szerzett vezetést a magyaroknak, de a hasonlóan eredményes folytatás az ellenfél hatékony védekezése miatt ekkor még elmaradt, több gól nem született az első negyedben. A második felvonásban a németek két gólt szereztek, a különbség ennek ellenére nőtt, Manhercz Krisztián duplájának, Varga Dénes büntetőjének és Nagy Viktor védéseinek köszönhetően.

Vámos Márton (b) és a német Erik Marcin Bukowski harcol a labdáért Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A játék képe egy ideig a folytatásban sem változott, a harmadik negyedben Varga Dénes duplázott,

a negyedikben viszont sorozatban négyszer volt eredményes a német válogatott.

A magyar csapat sokat hibázott támadásban, de némi szerencsével egy gólt megőrzött korábbi tetemes előnyéből, így váratlanul izgalmas hajrát követően egy góllal nyert.

"Óriási volt a veszítenivaló, mindenki tudta, hogy hatalmas a tét. Azt várta mindenki, hogy könnyű lesz, de mi tudtuk, hogy ez soha nem lehet könnyű. Sokat tettünk a három év alatt ezzel a csapattal azért, hogy ott lehessünk Rióban.

de a csapat megmutatta, hogy milyen erős. Ennél nagyobb teher a vízilabdában nem volt, nem engedhettük meg magunknak, hogy ne legyünk ott" - mondta az M4-nek a lefújás után Benedek Tibor kapitány.

Vasárnap sorsolják a riói csoportokat

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik. A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

A trieszti torna elődöntőjében a magyar együttes a Hollandiát büntetőkkel legyőző Franciaországgal találkozik szombaton 19 órakor.

Bedő Krisztián (elöl) és a német Julian Real Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Franciaország–Hollandia 9–8 (1–3, 2–1, 2–2, 3–2, 1–0) – ötméteresekkel

Kanada–Spanyolország 7–8 (1–2, 2–2, 0–3, 4–1)
Románia–Olaszország 20.30