Társoldalunk:

Otthon lehet EHF-kupa-győztes a Dunaújváros

2016.04.12. 17:06

A Dunaújváros csapata idegenben kezdi a női kézilabda EHF Kupa döntőjét a német TuS Metzingen ellen, a visszavágó pedig minden bizonnyal Veszprémben lesz.

A magyar együttes honlapja szerint az európai szövetség (EHF) bécsi székházában rendezett keddi sorsolást követően a két klub előzetesen abban állapodott meg, hogy az első meccset április 30-án 20.00 órától rendezik. A találkozónak vélhetően nem a Metzingen csarnoka ad majd otthont, ugyanis a hatalmas érdeklődés miatt nagyobb befogadóképességű arénát keres Konkoly Csaba vezetőedző együttese.

Az már korábban biztossá vált, hogy a magyarországi mérkőzést nem rendezhetik Dunaújvárosban, mert az ottani létesítmény nem felel meg az előírásoknak. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia honlapja kiemelte, több hazai klub is jelezte, hogy szívesen segítene, s a lehetőségek közül vélhetően a Veszprém Arénát választja majd az együttes.

Triscsuk Krisztináék idegenben kezdenekForrás: MKSZ/Kovács Anikó

 

Az újvárosiak nem szeretnék, ha a visszavágó ütközne a május 7-én és 8-án sorra kerülő budapesti Bajnokok Ligája négyes döntővel, ezért szándékaik szerint az EHF Kupa fináléjának második meccse május 6-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik.