Társoldalunk:

A BL-címvédővel került össze a győri kézicsapat

2016.04.15. 11:44

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica lesz a Győri Audi ETO KC elődöntős ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 7-én. 

Amint a pénteki, Groupama Arénában rendezett sorsoláson kiderült, a román CSM Bucuresti a macedón Vardar Szkopjéval találkozik majd a Papp László Arénában. A döntőt és a bronzmérkőzést május 8-án játsszák.

A Győr 2013-ban és 2014-ben, a Podgorica 2012-ben és 2015-ben nyerte meg a BL-t.

A Fradi elleni negyeddöntős sikert így ünnepelték a győriekForrás: MTI/Kovács Anikó

Szabó Tamás, a győriek kommunikációs vezetője elmondta: jól ismeri egymást a két csapat, nagyon nehéz lesz kiharcolni a döntőbe jutást. Azonban kedves emlék számára az első budapesti Final Four, amelynek döntőjében sikerült legyőzniük a Buducnostot, ez extramotivációt jelent számukra.

A Podgorica címvédésre készül

Srdjan Markoc, a Podgorica főtitkára kiemelte: szeretnék megvédeni a címüket, és ehhez le kell győzniük a Győrt. Hozzátette: az elmúlt évtized két legjobb csapata találkozik már az elődöntőben, és nagyon nehéz lesz Budapesten az ETO ellen, hiszen biztos, hogy több szurkolója lesz a helyszínen.

Görbicz Anita, a Győr sztárja hangsúlyozta: az elődöntőben szerették volna elkerülni a Podgoricát, de a jelenlegi formájuk alapján sok esélyük van a továbbjutásra, és nem jelenthet akadályt a montenegrói bajnok.

Egységesek vagyunk, jó a csapatjátékunk" - tette hozzá az irányító-átlövő.

Görbicz nem bánta volna, ha elkerülik az elődöntőben a PodgoricátForrás: MTI/Kovács Anikó

Suzana Lazovic, a podgoricaiak játékosa kiemelte, hogy szeret jó atmoszférájú csarnokokban játszani, ismeri a Papp László Arénát, és hiába lesz több győri szurkoló a lelátón, nem fognak megijedni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők nagyon látványos show-val készülnek a Final Fourra, és talán ez lesz minden idők legerősebb négyes döntője. Elővételben eddig 4150 belépőt értékesítettek, ami közel a fele a Papp László Aréna befogadóképességének.