A BL-címvédővel került össze a győri kézicsapat

Győr, 2016. április 9. A győri csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vívott Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária visszavágó mérkőzés végén a győri Audi Arénában 2016. április 9-én. A Győr kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba, miután 40-23-ra megnyerte a Ferencváros elleni negyeddöntős párharc visszavágóját. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica lesz a Győri Audi ETO KC elődöntős ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 7-én. 

Amint a pénteki, Groupama Arénában rendezett sorsoláson kiderült, a román CSM Bucuresti a macedón Vardar Szkopjéval találkozik majd a Papp László Arénában. A döntőt és a bronzmérkőzést május 8-án játsszák.

Szavazzon!

Ön szerint mire viszi a Győr?

A Győr 2013-ban és 2014-ben, a Podgorica 2012-ben és 2015-ben nyerte meg a BL-t.

A Fradi elleni negyeddöntős sikert így ünnepelték a győriek Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szabó Tamás, a győriek kommunikációs vezetője elmondta: jól ismeri egymást a két csapat,

nagyon nehéz lesz kiharcolni a döntőbe jutást.

Azonban kedves emlék számára az első budapesti Final Four, amelynek döntőjében sikerült legyőzniük a Buducnostot, ez extramotivációt jelent számukra.

A Podgorica címvédésre készül

Srdjan Markoc, a Podgorica főtitkára kiemelte: szeretnék megvédeni a címüket, és ehhez le kell győzniük a Győrt. Hozzátette:

az elmúlt évtized két legjobb csapata találkozik

már az elődöntőben, és nagyon nehéz lesz Budapesten az ETO ellen, hiszen biztos, hogy több szurkolója lesz a helyszínen.

Görbicz Anita, a Győr sztárja hangsúlyozta: az elődöntőben szerették volna elkerülni a Podgoricát, de a jelenlegi formájuk alapján sok esélyük van a továbbjutásra, és nem jelenthet akadályt a montenegrói bajnok.

- tette hozzá az irányító-átlövő.

Görbicz nem bánta volna, ha elkerülik az elődöntőben a Podgoricát Forrás: MTI/Kovács Anikó

Suzana Lazovic, a podgoricaiak játékosa kiemelte, hogy szeret jó atmoszférájú csarnokokban játszani, ismeri a Papp László Arénát, és hiába lesz több győri szurkoló a lelátón, nem fognak megijedni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezők nagyon látványos show-val készülnek a Final Fourra, és talán ez lesz minden idők legerősebb négyes döntője. Elővételben

eddig 4150 belépőt értékesítettek,

ami közel a fele a Papp László Aréna befogadóképességének.