Társoldalunk:

Kizárással zsarol a nemzetközi kosárszövetség

2016.04.16. 09:58

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség harca a rivális kontinentális szövetséggel totális háborúvá alakult át: a FIBA kizárta az összes olyan országos szövetséget, amelynek csapatai a rivális ULEB sorozataiban indulnak. Egész könnyen szerezhetnénk Eb-érmet 2017-ben. 

A FIBA Europe-nak érthetően szúrja a szemét, hogy a két legnagyobb presztízsű európai klubtornát, az Euroligát és az Eurocupot is az ULEB szervezi, ezért elindítja ellensorozatát, a Bajnokok Ligáját. Az országos szövetségek azonban érthetően ragaszkodnak a kontinens legerősebb sorozatához, amire válaszul a FIBA közölte, 14 országos szövetséget kizár az összes általa szervezett tornáról, így a 2017-es Európa-bajnokságról is.

A L'Equipe-re hivatkozó Sport24.hu felsorolásából kiderül, hogy a kizárt szövetségek kvázi Európa legjobb klubcsapatait és válogatottjait adják: Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Horvátország, Litvánia, Szlovénia, Törökország, Oroszország, Görögország, Izrael, Montenegró, Bosznia és Hercegovina, Macedónia és Lengyelország.

A vébéről egyelőre nem esett szóForrás: AFP/Javier Soriano

A csapatoknak április 20-ig van lehetőségük fellebbezni, de a döntésüket megkönnyíti, hogy hiába zsarol erőből a FIBA, megteheti, hiszen például az olimpiai kosárlabdatornát is ők rendezik.