Pastor: A Veszprém folyamatosan a bírók nyakán ül

Juan Carlos Pastor, Szeged, kézilabda
Szeged, 2016. március 20. Juan Carlos Pastor, a MOL Pick Szeged vezetőedzője (k) a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a MOL Pick Szeged- THW Kiel mérkőzésen, Szegeden, 2016. március 20-án. A szegediek 33-29-re győztek. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Juan Carlos Pastor nehezen viselte, hogy a MOL-Pick Szeged elveszítette a Magyar Kupa-döntőt a Veszprém ellen, de büszke csapatára, mert jobban játszott ellenfelénél. A spanyol szakember szerint a bírók gyakran tévedtek csapata kárára, de Spanyolországban megszokta, hogy ellenszélben játszik. 

"Büszkének kell lenniük arra, amit Debrecenben játszottunk. A játékosok megmutatták, hogy tudnak a Veszprémmel versenyezni, és tudnak jobbak lenni az ellenfelüknél - mondta a klub honlapjának Juan Carlos Pastor. - Most beszélni a játékvezetésről hülyeség lenne, de az biztos, hogy túlságosan tisztelik a Veszprémet. Sok olyan passzív játék volt, amit érdekesen ítéltek meg, és elmaradt heteseket is számonkérhetünk rajtuk."

A spanyol szakember kitért a botrányos végjátékra is, amikor fellökte a veszprémi edzőt, Xavi Sabatét.

"Meglöktem az ellenfél edzőjét, de nem úgy, ahogy eljátszotta az egészet.

Ez volt a 942. meccsem a pályafutásomban, nehezen viseltem a feszültséget, az igazságtalanságot. A veszprémiek az első perctől az utolsóig a játékvezetők nyakán ültek, és ez nálam nem fér bele."

Juan Carlos Pastor Forrás: MTI/Kovács Tamás

A konkrét esetről azt mondta Pastor, "amit az ellenfél edzője az első perctől az utolsóig csinált, arra nehéz szavakat találni, még a végén kérni akart 3 másodperc támadóidőt, amikor lepergett az óra."

Pastor elmondta, megszokta már, hogy a nagy csapatok ellen több kell, mert hazájában is hasonló helyzetben volt klubcsapatával. "Csináljuk tovább, jobbnak kell lennünk a Veszprémnél és az egész rendszerrel szemben is. Spanyolországban is hasonló helyzetben voltam, megszoktam, ott is meg kellett küzdenünk a Barcelona és a Ciudad Real ellen. Egy idő után ott sikerült, és a cél itt is ez."