Fél lábbal már a Final Fourban a Veszprém

Nagy László, MVM Veszprém, kézilabda
Szkopje, 2016. április 23. Nagy László, az MVM Veszprém és Timun Dibirov, a macedón Vardar Szkopje játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Szkopjéban 2016. április 23-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
Végig magabiztos játékkal háromgólos előnyt harcolt ki az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata Szkopjéban, miután a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 29-26-ra legyőzte a Vardart.

Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Vardar (macedón) - MVM Veszprém 26-29 (9-12)
a Veszprém gólszerzői:
Ilic 9, Palmarsson 7, Ugalde 5, Sulic 4, Nagy L. 2, Marguc 1, Sliskovic 1

A Veszprém a nyolcaddöntőben simán, 70-52-es összesítéssel búcsúztatta az ukrán Motor Zaporizzsját, míg a csoportharmadik Vardar idegenbeli 30-30-cal és hazai 25-24-gyel ment tovább a lengyel Wisla Plockkal szemben.

A két csapat az idei szezonban háromszor meccselt egymással, a SEHA Liga két alapszakasz-mérkőzésén döntetlen lett a végeredmény (24-24, 30-30), a sorozat április 3-i, varasdi döntőjében azonban a magyar együttes 28-26-ra nyert.

Cristian Ugalde remekül játszott Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Az első néhány percben mindkét csapat a kemény, határozott védekezéssel tűnt ki, Sterbik és Alilovic védett néhány lövést, és a 19. percig szoros is volt a mérkőzés.

7-7 után aztán a Veszprém tudott váltani, Ilic és Palmarsson vezérletével 12-7-re meglépett, és bár a hazaiak kétszer is időt kértek, a félidőben még mindig megnyugtató volt a veszprémi előny (9-12).

A második félidőt szenzációsan kezdte a Vardar, a 38. percben 16-16-nál sikerült egyenlítenie, de ezzel egy időre ismét kipukkadt. A 46. percben már újra öttel ment a magyar bajnok (18-23), de aztán egy újabb hullámvölgyet kihasználva a hazaiak még felkapaszkodtak 25-26-ra.

Nagy László a hajrában dobta mindkét gólját Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A hajrá négy perce aztán ismét a Veszprémé lett, Nagy László is betalált, Palmarsson pedig fél perccel a vége előtt beállította a 29-26-os végeredményt.

Xavi Sabate, a Veszprém edzője: „Óva intek mindenkit, hogy a visszavágót lefutottnak tekintse. A Vardar mérkőzésről mérkőzésre jobb, elképzelhető, hogy a jövő heti meccs szorosabb lesz, mint a mostani.”

Cristian Ugalde: „Nehezebb mérkőzés volt, mint előzetesen gondoltuk, a hazai szurkolók iszonyatos hangulatot teremtettek. Taktikailag sikerült felülmúlni ellenfelünket.”

Raúl González, a Vardar edzője: „Borzasztóan szomorú vagyok, mert egy-két gólos győzelemre számítottam. Azt hittem, sikerült már kiismernünk a Veszprém játékát. Minden elkövetünk majd a visszavágón a fordított eredmény érdekében, de ahhoz védekezésben és támadásban is sokat kell javulnunk.”

Igor Karacic, a Vardar játékosa: „Bocsánatot kell kérnem a közönségünktől. Sajnos volt a mérkőzésen két-három olyan periódus, amikor nem bírtunk a Veszprémmel.”

További eredmény:
Flensburg-Handewitt (német) - Kielce (lengyel) 28-28 (13-14)
PDD Zagreb (horvát) - Paris Saint-Germain (francia) 20-28 (13-16)

Vasárnap játsszák:
THW Kiel (német) - Barcelona (spanyol) 19.30