Nem sikerült felülnünk a női klubvízilabda trónjára

2016.04.24. 14:11

A második helyen zárt az UVSE a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében, miután a vasárnapi fináléban kikapott a házigazda spanyol Sabadelltől.

Eredmény, Euroliga-döntő:
Sabadell (spanyol) - UVSE-Centrál 11-8 (5-3, 2-1, 2-2, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Szücs 3, Kisteleki 2, Keszthelyi, Tóth, Csabai 1-1

Az első számú kontinentális sorozat Final Fourjában már szombati elődöntős eredményével előrelépett tavalyi negyedik helyéhez képest a magyar bajnok, amikor a címvédő görög Olympiakosz felett aratott 12-11-es diadallal bejutott a vasárnapi döntőbe. Ott a hazai rendezés előnyeit élvező spanyol együttes várt rá, amely az első napon az orosz Krisit verte szintén 12-11-re.

Az UVSE évről évre közelebb a trónhozForrás: waterpolo.hu

Az első helyről határozó összecsapás Sabadell-góllal indult, majd Szücs Gabriella találatát újfent spanyol gól követte. Kisteleki Hanna egyenlített, sőt Szücs révén 3-2-vel már az UVSE állt jobban. A folytatás azonban rosszul alakult, a házigazdák 5-3-ra fordítottak, és bár a magyar csapat többször is felkapaszkodott ellenfel mögé, végül a házigazda spanyolok győztek.

A tavalyi athéni négyes döntőt ugyanez a négy csapat vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE pedig negyedikként zárt. Ezúttal minden együttes sorszámot váltott: a spanyolok mögött a magyar gárda végzett másodikként, a harmadik helyet a Kirisi szerezte meg, a címvédő Olympiakosz pedig utolsó lett.

a 3. helyért:
Kirisi (orosz)-Olympiakosz (görög) 10-9 (1-4, 2-0, 2-2, 5-3)