Társoldalunk:

Csak szétlövéssel verték az oroszok a hokiválogatottat

2016.04.30. 21:51

Az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szétlövés után 3-2-re kikapott az orosz B csapattól barátságos mérkőzésen a Tüskecsarnokban.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Oroszország B 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0), szétlövés után
gól: Wehrs (11.), Sofron (28.), illetve Mamin (30.), Apalkov (32.)

A kazahoktól elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával pénteken pihenő Hetényi Zoltán, Vay Ádám, Kiss Dániel, Orbán Attila, Kovács Csaba, Magosi Bálint és Vas János most játszott. Tokaji Viktor ezen a mérkőzésen búcsúzott a válogatottól, a mostani volt a 223. szereplése a nemzeti csapatban.

Jól kezdtek a hazaiak, az orosz profiliga (KHL) legjobb kapusának választott Ilja Szorokinnak lábbal kellett védenie, majd a túloldalon Hetényi háromszor is bravúrral hárított. Az oroszok birtokolták többet a korongot, ám a magyar támadások is veszélyesek voltak. Egy jó letámadást követően Kóger passza után az akcióhoz felzárkózó védő, Wehrs lőtt a jobb felső sarokba. 

Sofron István gólt is szerzettForrás: MTI/Kovács Tamás

Orosz mezőnyfölényben telt a második harmad, majd emberhátrányban Sofron kiugrása után nőhetett volna a különbség. A csatár - immár azonos létszámban - végül betalált. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, előbb emberelőnybe kerültek, amit Mamin váltott gólra. Hetényit Vay váltotta a meccs felénél, és nagy védéssel mutatkozott be, ám egy szép passzjáték után már ő is tehetetlen volt: Apalkov tette be az ütőjét a kapu elé belőtt korongba.

A záró játékrész elején újabb orosz létszámfölény maradt ki, a vb-csapattagságért harcoló Vay volt sokszor munkában. Ekkor már csak szórványos támadásokra tellett a magyarok erejéből, főleg a védekezésen volt a hangsúly. A végén Galló ellentámadását védte Szorokin.

Jött a hosszabbítás, ebben is nagy volt az iram, ám gól nem esett. A szétlövésben Ljubimov, Salunov és Vas Márton betalált, Vas János és Tokaji kihagyta, így az oroszok győztek.

A magyar keretben jelenleg harmincan vannak, Rich Chernomaz szövetségi kapitány öt játékostól köszön el még szombat este. A 25-ös keret csütörtökön utazik Oroszországba.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.