Doppingvétség miatt maradhat le az olimpiáról a világbajnok pólós

2016.05.03. 17:11

Nagy bajba került Alex Giorgetti, az olaszok olimpiai ezüstérmes, világbajnok, Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázója. A magyar származású játékost háromszor sem találták az általa előzetesen megadott helyen, és a mulasztás doppingvétségnek számít.

A La Gazzetta dello Sport internetes honlapja szerint elképzelhető, hogy a Debrecen korábbi, a Pro Recco jelenlegi játékosa nem lehet ott a riói olimpián sem.

A portál azt írta, hogy Giorgetti három doppingellenőrzést is kihagyott, kétszer ugyan megpróbálta frissíteni az adatokat, hogy az ellenőrök tudják, mikor hol tartózkodik éppen, de állítása szerint a rendszer nem fogadta el a frissítést. Harmadszor pedig az ellenőrök nem találták a megadott lakáscímen, a kaputelefonon ugyanis nem szerepelt a neve.

Alex Giorgetti, az olasz válogatott játékosaForrás: MTI/Kovács Tamás

A játékos már a hét végi, Partizan ellen 18-7-re megnyert belgrádi Bajnokok Ligája-mérkőzésen sem játszott, és nem lesz ott a horvátok elleni, jövő keddi Világliga-mérkőzésen sem.

A mulasztás miatt akár kétéves eltiltást is kaphat, a Gazzetta példaként az evezős Vincenzo Abbagnale esetét hozta fel példaként: a háromszoros világbajnok olasz evezőst hasonló okok, három doppingellenőrzés elmulasztása miatt 16 hónapos eltiltással sújtották áprilisban.