Gyönyörű újvárosi győzelem az EHF Kupában

Vincze Melinda
Veszprém, 2016. május 6. A dunaújvárosi Vincze Melinda (b) és Anna Loerper, a német Metzingen játékosa a női kézilabda EHF Kupa döntőjében vívott Dunaújvárosi Kohász KA - TuS Metzingen visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2016. május 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Dunaújvárosi Kohász KA 29-21-re legyőzte a német Tus Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát.

EHF Kupa, döntő:
Dunaújvárosi Kohász KA-Tus Metzingen 29-21 (18-14) - élő közvetítésünk
Összesítésben: 55-49 a Dunaújváros javára

Telt ház előtt kiváló hangulatú mérkőzést játszottak a csapatok, amelyek az európai szövetség által alkalmatlannak ítélt dunaújvárosi sportcsarnok helyett a Veszprém Arénában léptek pályára. Az első félidő közepéig jól tartotta magát az első meccset 28-26-ra megnyerő Metzingen, de ezt követően Oguntoye Viktória védéseinek és Triscsuk Krisztina góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a Dunaújváros, amely a szünetre magabiztos előnyt alakított ki.

A folytatásban is hatékonyan kézilabdáztak támadásban és védekezésben a dunaújvárosiak, Azari Fruzsina és Szalai Babett góljaival folyamatosan tartották az előnyt, amit a hajrában még növelni is tudtak, így fölényesen nyerték meg a döntő visszavágóját.

Triscsuk Krisztina óriásit játszott a döntőben Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Gyors játékra törekedtünk,

Ezért mondtam a lányoknak, hogy sokat kell futni, mert így a végére elfogyhat az ellenfél ereje" - nyilatkozta a Dunaújváros mestere, Zdravko Zovko a Sport 1-nek. Hozzátette, a fiatal, kevés rutinnal rendelkező csapata nagyon akarta a győzelmet, egyúttal pedig megköszönte a szurkolóknak a buzdítást.

"Az első félidőben a védekezésünk volt jó, a második félidőben meg a támadásunk, de

- mondta Konkoly Csaba, a vendégek szakvezetője. "Kis csapatunktól óriási eredmény volt, hogy idáig eljutott. Ez egy rangos nemzetközi kupa, ahol nem szégyen másodiknak lenni."

Szalai Babett is remekelt a veszprémi meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az EHF Kupát a Debrecen 1995-ös és 1996-os, a Dunaferr 1998-as, a székesfehérvári Cornexi 2005-ös és a Ferencváros 2006-os sikere után hatodik alkalommal nyerte magyar együttes.

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat az 1995-ös KEK-győzelem, az 1998-as EHF Kupa-elsőség, illetve az 1999-es BEK- és európai Szuperkupa-siker után ötödször harcolt ki európai kupatrófeát, a magyar bajnokság mostani idényében viszont nem jutott be az elődöntőbe.