Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 21-20-ra legyőzte a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricát a budapesti négyes döntő szombati első elődöntőjében. A Győr ellenfele a döntőben a Vardar Szkopjét kiütő CSM Bucuresti lesz.

Eredmény, női BL, elődöntő:
Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica (montenegrói) 21-20 (11-8) – az élő közvetítés
a Győr gólszerzői: Löke 4, Sulland 4/4, Groot 4, Amorim 3, Kovacsics 2, Görbicz 1, Hársfalvi 1, Knedlikova 1, Broch 1

Nagyon idegesen kezdtek a csapatok, az első gólra öt és fél percet kellett várni, ezt Bulatovic lőtte, a győriek 6 perc 35 másodperc után egyenlítettek Löke révén. 15 perc után még mindig csak 3-3 volt az állás, ráadásul a fiatal balszélső, Hársfalvi a gólja után meg is sérült, így nem tudta folytatni a meccset.

Eduarda Amorim fontos gólokat szerzett Forrás: MTI/Kovács Anikó

A jó védekezés és a néhány gyors indításgól elég volt a Győrnek ahhoz, hogy a 27. percre 10-7-re, a félidőben pedig 11-8-ra vezessen.

A második félidő rémálommal indult, a montenegróiak az ellenállhatatlan Neagu bombáival három perc alatt egy 4-0-s szériát produkálva fordítottak (11-12), de a rövidzárlatot követően a Győr visszavette a vezetést, és a 43. percben Broch indításgólját követően ismét három volt a differencia (17-14).

A hajrá felé közeledve egyre nőtt a feszültség a pályán, így egyre több volt a játékmegszakítás, de az osztrák bírópáros jól vezette a meccset. Védekezésben Grimsbö kapus, támadásban többek között a brazil Amorim mutatott be bravúrokat a rendkívül izgalmas végjátékban, és mivel az utolsó támadásait mindkét együttes elrontotta, a Győr egy gólt megőrzött az előnyéből (21-20).

Heidi Löke minden labdáért megharcolt Forrás: MTI/Kovács Anikó

A montenegróiak legjobbja a világ legjobbjának kétszer megválasztott román balátlövő, a hatgólos Cristina Neagu volt.

A győriek eddig kilenc alkalommal játszottak döntőt a nemzetközi porondon: az EHF Kupában négyszer (1999, 2002, 2004, 2005), a KEK-ben egyszer (2006), a Bajnokok Ligájában kétszer (2009, 2012) vesztettek, de legutóbbi két BL-fináléjukat (2013, 2014) megnyerték.

Este kiderült, hogy a CSM Bucuresti lesz a Győr ellenfele a vasárnapi döntőben, miután a vártnál simábban, 27-21-re legyőzte a macedón Vardar Szkopjét a második elődöntőben.

A bukarestiek horvát kapusa, Jelena Grubisic nagyszerűen védett, és mivel csapattársai rendkívül hatékonyan támadtak, az első félidőben végig vezettek, és a szünetben már öt gól volt az előnyük. A második félidőben sem változott a játék képe, a CSM végül magabiztosan győzött.

Újoncként rögtön a döntőbe

Román csapat korábban csak egyszer, 2010-ben jutott be a BL döntőjébe, az Oltchim Valcea akkor kettős vereséggel alulmaradt a dán Viborggal szemben. A CSM Bucurestinek a mostani az első Bajnokok Ligája-idénye.

Eredmény, elődöntő:
CSM Bucuresti (román) - Vardar Szkopje (macedón) 27-21 (14-9)